Doi salvatori patrupezi, Tas și Nero, sărbătoriți de Salvamont Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

Doi salvatori patrupezi, Tas și Nero, sărbătoriți de Salvamont Mureș

Vineri, 26 aprilie, este Ziua Internațională a Câinilor de Salvare, iar salvamontiștii din întreaga lume sârbătoresc patrupezii care salvează anual zeci, dacă nu chiar sute de vieți. În județul Mureș sărbătoriți au fost Tas și Nero, doi salvatori blănoși care fac parte din echipa Salvamont Mureș.

Tas, un ciobănesc olandez în vârstă de 10 ani, și Nero, un labrador de șase ani, au fost de Ziua Internațională a Câinilor de Salvare în centrul atenției. Dintre cei 26 de câini specializați ai Salvamont România, cei doi patrupezi fac parte din echipa salvamontiștilor din județul Mureș, fiind, așa cum era de așteptat, adevărați coechipieri pe care să te poți baza.

Zeci de vieți salvate de Tas și Nero

Alături de Kovács Róbert și Ferenczy István, coordonatorii lor, Tas și Nero au ajuns să fie adevărați eroi, după ce au trecut, de-a lungul timpului, prin mai multe stagii de pregătire. „Nu cred că orice câine poate fi antrenat, trebuie să aibă niște capabilități care se observă deja când este pui și trebuie să parcurgă foarte multe școli și cursuri ca să devină câine de căutare-salvare. În fiecare an trebuie să se reatesteze și să obțină iar și iar această licență”, a explicat Kovacs Robert, șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo Mureș, potrivit radiomures.ro.

Cei doi sărbătoriți și-au dovedit eficiența de căutare a persoanelor dispărute de nenumărate ori, salvând astfel zeci de vieți anual. „În fiecare an avem între 8 și 15 cazuri, anul trecut am avut, de exemplu, 12 cazuri unde acești câini au fost în misiuni de căutare, mai ales în misiuni de căutare a persoanelor dispărute, când, efectiv, nu știm unde se află persoana dispărută dar știm zona, și atunci acești câini ajută colegii să o găsească”, a mai explicat salvamontistul.

Potrivit lui Kovacs Robert, salvatorii blănoși sunt pregătiți permanent și participă constant la antrenamente regionale împreună cu patrupezii de la Salvamont Harghita și Covasna. De asemenea, anual se organizează două exerciții naționale cu participarea tuturor echipajelor Salvamont din România.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE