Paza bună trece primejdia rea cu “Stingătorul” Business
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 375 Vizualizări

Paza bună trece primejdia rea cu “Stingătorul”

Singura firmă care are ca obiect de activitate comercializarea  mijloacelor de stingere a incendiilor, întocmirea documentaţiilor cu privire la Securitatea şi Sănatatea Muncii, verificarea periodică,  reparare şi încărcare periodică a stingătoarelor precum şi  documentaţile de avizare, autorizare PSI din zona Reghin este  firma „Stingătorul” situată în Reghin, pe strada Vânătorilor, nr. 36. Administrată de Tiberiu Lung, firma a luat fiinţă în 1999, cu doi angajaţi, reuşind prin seriozitate  să devină una din societăţile de referinţă din domeniu din judeţ.

De la Armată la privat

“Ideea înfiinţării acestei firme mi-a venit în 1999. Am lucrat  în Ministerul Apărării Naţionale, Brigada 1 Paraşutişti  Câmpia Turzii şi când au venit primele restructurări  trebuia să mă mut cu serviciul ori la Buzău, Bucureşti sau Caracal. Sunt reghinean şi nu am agreat ideea de a mă muta  departe de casă. Ocupându-mă şi în armată de PSI, am zis că trec în rezervă şi intru în privat”, spune Tiberiu Lung, administratorul firmei Stingătorul din Reghin.

Seriozitate şi perseverenţă

Finalul anilor 90 nu era unul clar în ce priveşte piaţa firmelor cu obiect de activitate PSI, lumea fiind reticientă la astfel de servicii. “Era un concept cu totul nou, reticienţa oamenilor era mare  faţă de acest domeniu. Întâlneam diverşi administratori de firme cu diferite domenii de risc care spuneau că niciodată nu li s-a întâmplat nimic şi nu au nevoie de astfel de servicii. Încet, încet, cu multă seriozitate şi perseverenţă am început să câştigăm încredere, cotă de piaţă, lucrurile punându-se în ordine şi cu societăţile care au implementat sistemul de management al calităţii unde la audit au nişte condiţii de îndeplit. Una dintre acestea este şi să aibă  un contract cu o firmă autorizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Încet lucrurile au intrat în normal”, spune Tiberiu Lung.

Extinderea firmei

Firma a începu cu doi angajaţi, reuşind de alungul timpului să se extindă, atât în ce priveşte personalul cât şi aria de acoperire. “În 1999 am început doar eu şi soţia, cu o Dacie veche luată din banii de nuntă. Pe parcurs,  am ajuns ca în 2014 să avem 10 angajaţi, mai multe maşini care asigură transportul stingătoarelor care necesită verificare, reparare şi reîncărcare. O dată cu intrarea în Uniunea Europeană multe directive europene au fost implementate şi la noi. Când am început am avut nevoie de un curs la IGSU Bucureşti, să ai o societate comercială care să aibă servicii prestate intreprinderilor. O dată cu intrarea în Uniunea Europeană multe directive europene implementându-se, au apărut condiţii noi, criterii tot mai drastice, a fost nevoie să ne autorizăm din punct de vedere ISCIR, modelel noi de stingătoare necesitând persoane autorizate, responsabilie cu verificarea lucrărilor, cel puţin subinginer. Am început cu firma în Reghin, cu sediul pe strada Vânătorilor, nr. 36, iar din 2003 avem un punct de lucru la Târgu Mureş, pe strada Zăgazului, nr. 14 ,  pentru a veni în întâmpinarea clienţilor care  vor să-şi rezolve problemele  legate de PSI din Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Iernut sau Sovata”, afirmă administratorul SC „Stingătorul” SRL.

Comercializarea “Elide Fire Ball”

Serviciile oferite de “Stingătorul” acoperă întraga gamă de produse şi servicii PSI, printre care şi comercializarea “Elide Fire Ball”. “Oferim o gamă diversă de  servicii de prevenire şi stingere a incendiilor, începând de la stingătorul de maşină,  care este obligatoriu până la maşină de pompieri. Comercializăm toate tipurile de stingătoare, hidranţi, instalaţii de stingere, măşti, căşti, sisteme automate. De asemenea comercializăm renumita “Elide fire ball”, o invenţie a unui taivanez. Acesta îşi pierduse o persoană dragă, imobilizată în scaunul cu rotile, care nu a putut să utilizeze un stingător. Acest dispozitiv este de mărimea unei mingi de handbal, care conţine 1,2 kg de pulbere, similară cu cea care se găseşte în stingătoarele de incendiu, într-un inveliş, cu o capsă pirotehnică care în momentul în care flacăra ajunge la acea minge, ea se dezintegrează, împrăştie pulberea anihilând incendiul”, spune Lung.

Servicii diverse

Oferta serviciilor oferite de către firmă sunt completate de cele legate de aerisirea coşurilor de fum precum şi comercializarea buteliior. “Bunul meu prieten, Mircea Bălşoianu, care este preşedintele Asociaţiei Coşarilor şi Constructorilor de Şeminee din România  a organizat un curs de coşărit la Reghin în luna februarie unde m-am dus mai mult pentru a vedea exact care e situaţia şi chiar am avut multe de învăţat la acest curs. În portofoliul de servicii care le avem vom include şi acest aspect, fiind una din cauzele importante de producerea incendiilor cauzate de coşul de fum necurăţat. De asemenea începând cu 2013 am devenit distribuitori de butelii de aragaz, lucrând cu firma Flaga. Văzând că foarte mulţi oameni renunţă la gazul de reţea şi trec la butelie am implementat un servicu de livrare la domiciliu a buteliilor de aragaz şi a buteliilor de propan, către agenţii economici care le folosesc la stivuitoare”, spune Tiberiu Lung.

Colaborare cu ISU Mureş

Firma se bucură de o bună colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, fiind prezentă chiar şi la acţiunile umanitare ale pompierilor mureşeni. “Avem o colaborare excelentă cu ISU Mureş, pe această cale îi mulţumesc  inspectorului şef, col. dr. Dorin Oltean. Sper ca şi pe viitor să se menţină excelenta colaborare dintre noi. Am fost de fiecare dată alături de ei, am participat chiar în ajunul Crăciunului la o acţiune umanitară cu ei. Am rămas placut surprins de ideea lor, vizitând casele de tip familial din Sâncraiu de Mureş unde am făcut o bucurie copiilor orfani de acolo”, afimă Lung.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE