Un mureşean creşte 25 de câini în centrul oraşului Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Un mureşean creşte 25 de câini în centrul oraşului

În Târgu-Mureşul anului 2014, în centrul oraşului, un bărbat creşte 25 de câini, fără să se gândească că patrupedele nu au parte de cele mai bune condiţii, spaţiul limitat şi condiţiile precare dând naştere unui adevărat focar de infecţii. Deşi a fost amendat de cinci ori până acum, proprietarul patrupedelor spune că nu are de gând să renunţe complet la câini. „Am 25 de câini. Majoritatea sunt ai mei, vreo doi sau trei i-am luat de pe stradă pentru a nu fi abandonaţi. Am probleme cu vecinii şi nu numai. Sunt oameni răi cărora nu le plac animalele şi aceasta este, de fapt, cea mai mare problemă. Am un vecin căruia nu-i plac deloc animalele. De 15 ani am adunat câinii, de când locuiesc aici, şi i-am strâns pe parcurs. Unii spun că dacă le dau drumul, sunt bun de plată. Altă hotărâre zice că în locuinţe, la bloc, de exemplu, nu se pot ţine mai mult de doi câini. Câinii nu ies deloc afară şi majoritatea sunt sterilizaţi. Am fost amendat de mai multe ori. Nu o să renunţ complet la ei. Eu le ofer mâncare şi libertate”, a spus Csutor Arpad, proprietarul câinilor.

„Începând de azi, vom aplica zilnic amenzi”

Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Locale Târgu-Mureş, a declarat că municipalitatea s-a oferit să-l ajute pe proprietarul câinilor, însă acesta a refuzat. Astfel, bărbatul va fi amendat în fiecare zi, cu amendă de la 100 până la 500 lei, până când va înţelege că într-un oraş civilizat, în centru, nu poţi să ţii 25 de câini. Mai mult, odată cu venirea căldurii, riscul declanşării unui focar de infecţii creşte. „Ne confruntăm cu această situaţie de o perioadă lungă de timp, domnul Csutor ţine 25 de câini în centrul municipiului Târgu-Mureş. Cu toate că Târgu-Mureşul este renumit pentru că în mare parte a rezolvat problema câinilor fără stăpân, din colaborarea pe care o avem cu un oraş din Germania, unde îi ducem şi sunt luaţi în custodia unor persoane, nu mai avem ce face cu această situaţie şi începând de astăzi vom aplica în fiecare zi sancţiunea maximă, deoarece se încalcă Hotărârea de Consiliu Local, nr.20/2008, precum şi Hotărârea de Consiliu Local, nr.265/2010. Amenda este de la 100 la 500 lei şi vom aplica zilnic câte o amendă de 500 lei până se va rezolva problema. Noi, ca municipalitate, ne-am oferit să-i acordăm sprijin domnului, să ducem câinii la ecarisaj şi să le asigurăm acolo toate condiţiile. Din păcate, dânsul refuză. A fost amendat de cinci ori şi va fi amendat în continuare. După cum vedeţi, în proximitatea casei dânsului se află şi o biserică, un hotel şi mulţi vecini, iar odată cu debutul sezonului cald, este un pericol foarte mare de infecţie şi de îmbolnăvire a concetăţenilor noştri. Nu vom tolera aşa ceva şi sunt convins că şi instanţele de judecată, acolo unde dânsul va contesta procesele verbale, vor aceeaşi poziţie, deoarece nu se poate ca într-un oraş civilizat, în centru, să ţii 25 de câini. Hotărârea de Consiliu Local permite maximum două patrupede de fiecare familie”, a declarat Valentin Bretfelean.

„Mereu ne-au deranjat câinii”

În vecinătatea casei bărbatului, se află Biserica Penticostală Bethel, paznicul acesteia subliniind că deşi reprezentanţii Bisericii nu au făcut niciodată reclamaţii, au fost în permanenţă deranjaţi de câini. „Noi nu am făcut reclamaţii, dar mereu ne-au deranjat câinii, în timpul slujbei şi nu numai. Oamenii ne întrebau mereu care e situaţia cu câinii, de ce sunt atâţia, iar noi le-am spus că cineva va avea grijă de acest lucru, pentru noi nu ne-am dorit să creăm probleme cu vecinul. Noi sperăm să se ia măsurile necesare ca să dispară câinii de aici, pentru că suntem foarte aproape şi e neplăcut şi nu e igienic. De ani de zile este situaţia asta”, a spus Vasile Doja, paznic de zi la Biserica Penticostală Bethel.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Bretfelean in delegatia folclorica a primariei, in grecia. fost sereist, dar poate ca bretfeleann e suflator sau se pricepe la coarde.

  • Sa fi seriosi … Tirgu-Mures este departe de a fi un oras civilizat, asta ca apropo la ceea ce a declarant dl. Bretfelean.

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE