Conservatorii mureseni îl sustin pe Daniel Constantin Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Conservatorii mureseni îl sustin pe Daniel Constantin

p_5_1_b634cf.jpg
Daniel Constantin, candidat la presedintia Partidului Conservator (PC), a atacat vineri, 29 februarie, în termeni duri modul de împartire a institutiilor deconcentrate din judetele cu populatie preponderent maghiara, afirmând ca românii din Mures, Harghita si Covasna se afla în pericol. „Ne aflam în fata unei situatii paradoxale când minoritatea învinge majoritatea. Dupa cum constatati, în judetele în care avem cetateni de etnie maghiara în majoritate, constatam ca între 40 si 60% dintre unitatile deconcentrate sunt conduse de acestia (…) Nu facem decât sa tragem un semnal de alarma si sa spunem ca în momentul de fata românii sunt în pericol, avem drepturi ale maghiarilor care sunt respectate la nivel national, asa ca ar trebui respectate si drepturile românilor în acele judete în care sunt minoritari”, a declarat Daniel Constantin.
De asemenea, acesta si-a manifestat îngrijorarea de faptul ca Directia Generala de Arhive Nationale a reprezentat subiect de negociere între UDMR si PDL, problema ridicata si de conducerea PC Mures si considerata o jignire la adresa românilor. „O institutie atât de sensibila cum e Directia Generala de Arhive Nationale a ajuns sa fie subiect de negociere. Este o jignire la adresa românilor care traiesc în Târgu-Mures”, a afirmat Daniel Constantin. „Acolo sunt niste criterii pe care trebuie sa le îndeplineasca directorul acestor arhive, iar în momentul în care declari pe toate posturile ca depolitizezi administratia locala, dar negociezi totul, mi se pare un nonsens”, a adaugat Silviu Morariu, vicepresedinte al PC Mures.
La conferinta de presa gazduita de Hotelul „Perla” din Târgu-Mures au luat parte si liderii filialelor PC din Maramures, Salaj, Hunedoara, Harghita, Bihor si Brasov, care au anuntat ca îl sprijina pe Daniel Constantin la alegerile pentru presedintia partidului, care vor avea loc în data de 28 februarie, în cadrul unui congres national. „Vizita mea de astazi face parte dintr-un turneu pe care l-am pornit cu scopul promovarii platformei mele electorale. M-am vazut azi (n.r. vineri) cu liderii conservatori din zece judete, am dorit sa încep acest turneu din Ardeal pentru calitatea oamenilor de aici. Politicienii români au uitat de Ardeal, de problemele pe care le au în primul rând românii de aici”, a aratat Daniel Constantin. „Filiala Mures îl sustine pe Daniel Constantin la alegerile pentru presedintia Partidului Conservator”, a declarat Dinu Socotar, primvicepresedintele PC Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE