Vezi participanții la etapa județeană a firmelor de exercițiu Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Vezi participanții la etapa județeană a firmelor de exercițiu

DSC_5104

În data de  13 noiembrie, în cadrul în Colegiului Național ,,Al.Papiu Ilarian” a avut loc  etapa județeană a ConcursuluiFirma de exercițiu – practică pentru un viitor competițional”, concurs ce  le permite elevilor să-și promoveze firmele de exercițiu constituite și construite în atelierele sau sedințele de lucru. Elevii au fost asistați, pregătiți și coordonați de  lectori și cadre didactice, dobândind diferite competențe care le garantează o  viitoare adaptabilitate socio-economică și le clarifică orizontul în carieră.

” Astăzi se desfășoară competiția finală în cadrul unui proiect finanțat din Fonduri Europene și sunt mulțumită să văd că elevii sunt implicați și le place. Ei sunt foarte buni la teorie, dar mai puțini dinamici în partea practică, motiv pentru care avem dorința de a perpetua aceste firme de exercițiu” Cristina Someșan, director Colegiul Național”Al. Papiu Ilarian”.

Prin aceste activități, elevii  s-au informat în legătură cu alternativele educaționale și profesionale, și-au însușit  bune practici din mediul economic,  au învățat cum să-și inițieze propriul business, cum să gestioneze informațiile din cadrul unei firme. Ei și-au testat aptitudinile antreprenoriale, de cooperare, negociere, vocația de leadership, și-au identificat valorile, interesele, deprinderile,  și-au aplicat interdisciplinar cunoștințele, au înțeles că pot renunța la stereotipurile ocupaționale, și-au depășit depășit inhibițiile în materie de marketing, contabilitate, au descoperit  utilitatea participării la ședințe de coaching (motivare, îndrumare, consiliere). Activitățile din firmele de exercițiu  reprezintă ultima etapă a unui proiect de amploare,  în care Colegiul ,,Al.Papiu Ilarian” este partener.

DSC_5133

”Firma All services este o oportunitate de a deveni producător de energie verde, există deja  indemnizații care încurajează un astel de proiect și, cu siguranță, va fi una dintre afacerile profitabile ale următoarelor decenii,  Emanuel Babă.

DSC_5128

”Firma Your Choice SRL, se ocupă de personalizarea hainelor. Dacă clienții noștri nu sunt talentați la desen, își pot exprima opiniile, își aleg modelul, mărimea, culoarea și materialul, iar noi le oferim un personal calificat. Prețurile și calitatea sunt avantajoase” ne spune  Andreea Orosfoian.

DSC_5132

”Prin firma noastră de evenimente Spot light SRL, oferim ceva inedit   care atrage atenția oamenilor, atât pe plan local, cât și național. Suntem 9 membri în echipă, la început nu ne cunoșteam, dar am ajuns să fim uniți prin aceeași grijă pe care o purtăm, consolidarea imaginii noastre” ne spune Alex Toldea.

DSC_5121

”Reprezint firma Mediquipment de produse medicale și echipamente medicale și ne-ar face plăcere să fim firma câștigătoare, nu văd de ce nu am avea aceleași șanse” ne spune Paula Muntean.

DSC_5126

”Suntem firma Ideal Look, a trebuit să învățăm foarte multe pentru a o pune pe picioare, dar toți membrii echipei sunt mulțumiți de rezultat, suntem 4 fete și doi băieți. Băieții se pricep mai bine la publicitate sau editare filme, ” ne spune Teodora Iordache.

DSC_5112

”Prin această firmă de exercițiu ZoomIT am învățat cum să ne inițiem propriul business, cum să gestionăm informațiile din cadrul unei firme, ne-am testat aptitudinile antreprenoriale, de cooperare și negociere. Suntem 9 membri” ne spune Sabin Pop.

DSC_5113

”Omul nu poate beneficia de o viaţă sănătoasă fără să îşi însuşească un mod sănătos de alimentaţie, iar prin firma noastră Safe Sandwich promovăm acest concept,” ne spune Iulia Oprea.

DSC_5108

Choco Time se ocupă de fabricarea produselor de cofetărie, este formată din 8 membri care se ocupă de promoții pentru diferite ocazii, botezuri, nunți, zile de naștere.

DSC_5106

Travel& Living  oferă sericii pentru vacanțe în orice parte  a lumii, cu prețuri speciale pentru familii, grupuri sau persoane singure după cum ne spune Mădălina Conțiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE