Proiect Multinvest pentru un ansamblu imobiliar multifuncţional în zona Gării Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3778 Vizualizări

Proiect Multinvest pentru un ansamblu imobiliar multifuncţional în zona Gării

Compania târgumureşeană Multinvest, specializată în inginerie structurală, proiect management, antrepriză generală şi administrare imobiliară pregăteşte o nouă investiţie de profil în municipiul Târgu-Mureş, prevăzută a fi realizată pe strada Gheorghe Doja nr. 64-68, în zona Gării Mari, în spatele centrului comercial InterCora, în apropiere de liniile de cale ferată, pe un teren de 7.363 de metri pătraţi. Proiectul se numeşte „Construire ansamblu servicii de interes general, activităţi productive mici nepoluante, locuinţe”, va avea şase etaje şi se află în dezbatere publică, pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, secţiunea Informaţii publice/ Arhitect şef/ Urbanism/ Documentaţii urbanism PUZ-PUD.

Trei corpuri de clădire, cu şase etaje

Planul Urbanistic de Detaliu al proiectului propus a fost realizat de SC Arhitecton SRL Târgu-Mureş, respectiv de arh. Kovacs Angela – şef proiect şi arh. Alexandra Iuga – proiectant urbanism, iar arealul ales pentru realizarea investiţiei este o zonă de centre de cartier cu echipamente publice, servicii de interes general, activităţi productive mici, nepoluante şi locuinţe. „În ultimii ani strada Gheorghe Doja care este principala arteră de acces în municipiu dinspre direcţia Cluj Napoca a devenit interesantă pentru funcţiuni şi servicii de comerţ. Marile industrii s-au relocat sau au fost închise. În locul acestora s-au construit clădiri cu funcţiuni diverse, convenabile zonei urbane”, a precizat arh. Kovacs Angela.

De asemenea, arh. Kovacs Angela a subliniat că beneficiarul doreşte să construiască pe terenul respectiv un ansamblu de trei corpuri de clădire care va completa volumetric ansamblul constituit din clădiri comerciale, birouri şi alimentaţie publică. „Funcţiunile propuse se încadrează în prevederile generale ale documentaţiilor urbanistice aprobate. Faţă de aceasta, ansamblul urbanistic conturat după autorizarea clădirilor front la strada Gheorghe Doja este mult mai echilibrat, cu coeficienţi urbanistici mult mai mici şi oferă un spaţiu urban armonios. Clădirile vor avea P plus 5 etaje plus etaj 6 retras, funcţiuni care pot fi servicii, comerţ, mica producţie, birouri, locuinţe. Volumele sunt identice, tratarea arhitecturală va fi pe cadre de beton armat, care permit flexibilitate funcţională”, a mai arătat arh. Kovacs Angela.

„Clădiri verzi” pentru birouri, în portofoliu

Din portofoliul grupului Multinvest la Târgu-Mureş amintim Multinvest Business Center 1 – clădire de birouri situată pe strada Aurel Filimon, şi Multinvest Business Center 2 – clădire de birouri situată pe strada Gheorghe Doja.

Proiectul Multinvest Business Center 1 – prima “clădire verde” de birouri clasa A+ utilizează tehnologii inovative pentru un mediu de lucru sănătos. Proiectul contribuie la creşterea economică durabilă şi dezvoltarea economică pe plan regional şi local prin asigurarea durabilităţii afacerilor, creşterea avantajelor competitive ale Regiunii Centru şi crearea de noi locuri de muncă şi a fost distins cu premiul Energy Globe Awards, cu ocazia unei gale organizată de compania E.ON România.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE