Mures, judetul care are un singur manager public Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Mures, judetul care are un singur manager public

p_2_1_34.jpgÎn cursul zilei de ieri a avut loc sesiunea de informare a Proiectului Tinerilor Profesionişti. Acesta reprezintă o iniţiativă finanţată de către Uniunea Europeană cu 3,5 milioane de euro în cadrul programului Phare 2006, în vederea accelerării ritmului de modernizare a funcţiei publice din România. Scopul proiectului este de a pregăti un nucleu de lideri ai unei noi generaţii în cadrul funcţiei publice, care să fie neutri din punct de vedere politic şi formaţi profesional în spiritul valorilor şi principiilor moderne ale managementului sectorului public în Uniunea Europeană.
Proiectul a ajuns la cel de-al patrulea ciclu. Acesta diferă de cele trei precedente prin faptul că acum pot aplica toţi angajaţii din sectorul public. Până în momentul de faţă, proiectul s-a adresat doar funcţionarilor publici şi tinerilor absolvenţi din afara funcţiei publice din România. Formarea tinerilor profesionişti se va realiza prin două programe distincte, fiecare incluzând perioade de instruire în România şi în unul din cele 15 vechi state memebre ale UE. Primul program, bursierii, se adresează tinerilor abslovenţi cu diplomă de licenţă sau echivalentă şi care au maxim 35 de ani la data de 25 mai 2009. După o perioadă de formare în România de 6 luni aceştia îşi vor continua pregătirea pentru o perioadă de până la 10 luni în centre de excelenţă din străinătate. Al doilea program, stagiarii, se adresează tinerilor funcţionari publici sau personal contractual din sectorul public care au cel puţin un an de experienţă în acest sector şi maximum 35 de ani la data de 25 mai 2009.
Subprefectul Barczi Gyozo, prezent la sesiunea de prezentare din partea Instituţiei Prefectului Mureş consideră că acest program este deosebit de important, în special pentru administraţiile publice locale. Potrivit acestuia, în judeţul Mureş există un singur manager public în cadrul Consiliului Judeţean. „Din păcate numai la nivelul Consiliului Judeţean avem un manager public în judeţul nostru. Este foarte important ca la nivelul fiecărei administraţii locale să existe un astfel de manager, independent politic, care să poată consilia primarul şi consiliile locale pentru atragerea şi implementarea fondurilor structurale, mai ales că ne aflăm într-o perioadă de criză”, ne-a declarat suprefectul.
Prezenţa la sesiunea de informare nu a fost foarte mare, dar Barczi speră că fiecare instituţie va trimite câte un tânăr funcţionar să se înscrie în proiect. „Noi am propus o persoană care s-a şi înscris. Aşteptăm să parcurgă etapele şi să vedem ce se întâmplă în continuare”, ne-a mai spsu acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE