Baschetbalistele înving, dar mai greu decât era de așteptat Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

Baschetbalistele înving, dar mai greu decât era de așteptat

În etapa a V-a a fazei a doua din cadrul celui de-al doilea eșalon valoric al Ligii Naționale de Baschet Feminin CSM Târgu-Mureș a învins cu scorul de 65-59 în deplasarea la ultima clasată, Agronomia București, pe sferturi: 25-4, 15-19, 16-13, 8-23. Mureșencele au devenit lider al seriei în urma ultimei victorii obținute, după o serie pozitivă impresionantă, inclusiv în fața principalelor candidate la podium și era de așteptat o victorie la pas în fața unei echipe care a reușit pe parcursul ediției doar două victorii. Startul a fost unul care anunța un joc fără emoții pentru formația târgumureșeană. Echipa antrenorului Ionel Brustur a primit primul coș abia după mai bine de 7 minute de joc, la scorul de 0-15. Până la prima pauză bucureștencele au mai reușit încă un singur coș, în timp ce mureșencele au mai adăugat alte 10 puncte. La jumătatea sfertului secund diferența s-a păstrat la peste 20 de puncte, după care a apărut obișnuita relaxare prematură. Agronomia a câștigat totuși sfertul și la pauza mare diferența de pe tabelă era de doar 17 puncte (40-23). Repriza a doua putea oferi surprize neplăcute nolului lider.

 

Avantaj conservat până la final

Gazdele s-au străduit la reluare să echilibreze jocul și nu au fost departe de o surpriză. Mureșencele au gestionat totuși bine și s-au menținut în avantaj, reușind să câștige sfertul trei, deși la diferență mică. Avantajul s-a micșorat la un moment dat la 14 puncte, dar la ultima pauză CSM avea același avantaj de 20 de puncte. Ofensiva bucureștencelor a continuat în ultimul act, când atacurile CSM au fost lipsite de luciditate. Mureșencele n-au mai reușit în ultimele trei minute să mai puncteze și Agronomia s-a apropiat chiar periculos spre finalul întâlniri. Cele două coșuri de 3 puncte reușite de Chițanu spre final au dat emoții formației mureșene, dar era deja prea târziu pentru a reuși întoarcerea rezultatului. Cu doar 7 puncte avantaj la intrarea în ultimul minut, mureșencele au încheiat nu fără emoții un joc ce se anunța mult mai ușor. Gazdele au mai reușit până la final doar câte un punct din cele două duble încercări de la linia de libere și CSM se menține pe prima poziție.

Punctele învingătoarei au fost reușite de următoarele: Bianca Voica 19 (5×3), Meszaros Kata 13 (1), Angel Robinson 12, Mihaela Maxim 7 (1), Antonia Radu 7, Alexandra Bobar 6. Au mai jucat: Alina Pop, Iohana Borșan și Andreea Feiseș.

Principala marcatoare a gazdelor a fost Alexandra Chițanu, cu 21 de puncte, din care 4 reușite de la distanță.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE