Medaliații de la Naționalele de Dans Sportiv Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

Medaliații de la Naționalele de Dans Sportiv

La ediția din acest an a Campionatului Național de Dans Sportiv, în afara titlului cucerit de Rareș Cojoc, legitimat la Dansul Viorilor Reghin, care a cucerit al 17-lea său titlu național, a doua oară consecutiv cu Andreea Emilia Matei la secțiunea Standard a categoriei Adulți (19-35 ani), sportivii mureșeni au mai obținut alte medalii în cadrul întrecerii disputate în sala DP Colibași din Brașov. Tot de la Dansul Viorilor, perechea Andrei Claudiu Sasebeș-Diana Botărel a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului la categoria 12-13 ani a secțiunii Latino, devenins vicecampioni și s-au clasat pe locul 7 în finala la Standard.

Alte două medalii de argint au cucerit perechile Alin Robert Megheșan-Sonia Nicoleta Moldovan și Paul Moldovan-Cristina Tătar. Primii sunt legitimați la clubul târgumureșean Dance Art și au devenit vicecampioni la secțiunea Standard a categoriei 6-9 și au obținut medaliile de bronz la secțiunea Latino. Perechea Paul Moldovan-Cristina Tătar nu sunt alții decât multiplii campioni naționali la secțiunea Latino și foștii campioni mondiali de juniori și tineret. Aceștia au cucerit în ediția trecută, disputată la Târgu-Mureș, sub culorile aceluiași club Dance Art, cel de-al 15-lea titlu, iar la Brașov s-au clasat pe locul secund la categoria 19-35 ani a secțiunii Latino, dar reprezentând de această dată clubul bucureșetean „Generația 9”.

 

Încă un bronz și alte perechi finaliste

Alături de medalia de aur și cele trei de argint cucerite de dansatorii sportivi mureșeni, la care adăugăm și bronzul cucerit de „mezinii” de la 6-9 ani, o altă medalie de bronz a obținut și Podar Pethö Blanka dublu legitimată Dance Art-CSȘ Târgu-Mureș. Ea a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria 14-15 ani, secțiunea Standard, făcând pereche cu Radu Beșleagă de la Dance Studio Iași, la fel ca și perechea Miron Ștefan-Hritcu Dennis, la secțiunea Bachata a seniorilor. De remarcat, secțiunea Seniori nu reprezintă o categorie de vârstă, ci sportivi care au debutat târziu, ca amatori, din pasiune, sau reveniți după o perioadă îndelungată (categoria de după juniorat este Adulți).
În afară de aceștia, alte perechi ai clubului Dance Art sau dublu legitimați CSȘ au ajuns în fazele finale: Rareș Pleșa-Cezara Duca (locul VIII Latino și 11 Standard, 12-13 ani), Demeter Daniel-Szathmári Antonia (sferturi de finală, 14-15 ani latino, la primul lor concurs open, Nagy Arnold-Gombos Hannah (sferturi de finală, 10-11 ani Standard și Latino, la primul lor campionat național), Máthé Imre-Máthé Aranka (locul 6, senior 2 Standard, la primul lor concurs național open), Adrian Iliescu – Octavia Moldovan (semifinală Open bachata). Stafful care a coordonat sportivii mureșeni la această ediție a fost alcătuit din soții Somodi Márton și Katalin, Fodor Kis Csanád, Vászi Réka, Emil Mătea și Dennis Hrițcu.

„În mare parte ne putem declara mulțumiți de rezultatele sportivilor noștri, ținând cont și de faptul că mulți dintre ei s-au aflat la prima lor competiție importantă. Este adevărat, din partea perechii Radu Beșleagă-Podar Pethö Blanka ne așteptam la un titlu, dar evoluția lor a fost foarte bună, pentru noi ei sunt campioni”, a declarat antrenoarea și conducătoarea clubului Dance Art Somodi Katalin.

 

În foto: Cei mai mici medaliați mureșeni, împreună cu antrenorii

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE