O victorie care consolidează primul loc Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

O victorie care consolidează primul loc

În penultima etapă din cadrul celei de-a doua faze a Grupei Galbene, a doua valorică a Ligii Naționale de Baschet Feminin, CSM Târgu-Mureș și-a asigurat prima poziție în clasament. Mureșencele au învins pe teren propriu echipa care se anunța la un moment dat principala candidată la promovare, CSU CSM Oradea, scor 75-62 (25-13, 13-11, 16-16, 21-22). Cu această victorie echipa antrenorului Ionel Brustur și-a asigurat în proporție de 99% prima poziție înaintea turneelor play-off. Mai aproape de promovare se află acum însă Rapid București, mureșencele neavând în calitate de club nou înființat acest drept. Cele trei echipe au același număr de înfrângeri (8), orădencele au cu două partide mai puțin disputate, dar și un joc pierdut la „masa verde” în care nu au primit punct, astfel încât nu pot trece pe primul loc nici în cazul în care câștigă toate cele trei meciuri. Mai mult, echipa din Oradea are de susținut o restanță pe terenul rapidistelor și cele două se vor reîntâlni în ultima etapă la bihorence. CSM Târgu-Mureș mai are din această fază de susținut doar partida de pe teren propriu cu Agronomia București, programată în 23 martie, dar Rapid va fi cea care va participa în turneul pentru locurile 1-8.

Fosta jucătoare a bihorencelor, numărul 1 în fiecare tabără

 

Întâlnirea cu echipa orădeană a fost dominată destul de categoric de gazde. Au fost în schimb momente spre final când echipa oaspete a reușit să reducă semnificativ diferența de pe tabelă, dar n-a avut fosța necesară pentru a păstra ritmul. Cea mai bună jucătoare a mureșencelor a fost Ruxandra Chiș (în foto 2), sosită recent tocmai de la formația bihoreană, care a pierdut din cauza problemelor financiare mai multe jucătoare importante, fapt care explică decăderea echipei. Aceasta a fost în ambele partide din prima fază, câștigate de bihorence, cea mai bună jucătoare a echipei și a fost adusă inspirat la CSM Târgu-Mureș pentru a o înlocui pe americanca Angel Robinson, plecată din România. În turul celei de-a doua faze nu a jucat, iar acum s-a „răzbunat” pe fosta echipă, reușind un „triple-double”. A fost sufletul și creierul echipei, reușind 6 din cele 8 aruncări de 3 puncte ale mureșencelor, cu un total de 23 puncte, 11 recuperări și 13 pase decisive. Celelalte marcatoare au fost: Meszaros Kata 20, Antonia Radu 15 (2×3), Alexandra Bobar 10, Crstina Badi 4, Alina Pop 2 și Diana Ignat 1. Au mai jucat Andreea Feiseș, Iohana Borșan și Bokor Beata.

Oaspetele nu au înscris niciun coș de la distanță din cele 11 tentative (!), dar cele mai multe puncte ale partidei le-a reușit componenta echipei bihorene Nicoleta Orban, cu 24.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE