Mureșenii, invitați la Târgul Producătorilor Locali Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1490 Vizualizări

Mureșenii, invitați la Târgul Producătorilor Locali

Consiliul Județean Mureș în colaborare cu opt GAL-uri mureșene organizează sâmbătă, 19 octombrie, între orele 10.00 – 18.00, pe terenul de sport al Liceului Teoretic ”Bolyai Farkas” din Târgu-Mureș, prima ediție a Târgului Producătorilor Locali Mureșeni.

Interes în creștere pentru produsele locale

Evenimentul, la care s-au înscris deocamdată peste 50 de producători, își propune să promoveze producătorii locali din județul Mureș, precum și să stimuleze mureșenii către consumul produselor locale.

”Cel mai important lucru este, cred, promovarea producătorilor, mai ales a producătorilor din județul Mureș și acesta este scopul principal al acestui eveniment. Totodată, dorim încurajarea publicului să consume mai multe produse locale și mai multe produse sănătoase”, a declarat miercuri, 2 octombrie, cu ocazia unei conferințe de presă, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

”Ideea târgului a venit de la asociațiile Leader GAL (Grupuri de Acțiune Locală – n.r.), care ne-au solicitat să încercăm să organizăm astfel de târguri și putem să spunem că din cele 11 GAL-uri din județul Mureș s-au prezentat opt, pentru a le ajuta să organizăm acest eveniment. Am văzut că în ultima perioadă, atât în orașul Târgu-Mureș, cât și în județ, când s-au organizat astfel de târguri a fost un interes deosebit de mare din partea consumatorilor”, a completat Péter Ferenc.

Prelegeri despre alimentația sănătoasă

Vizitatorii primei ediții a Târgului Producătorilor Locali Mureșeni vor avea parte, pe lângă clasicele standuri de expunere a produselor care vor fi grupate în funcție de zona de proveniență, și de alte activități interesante.

”Vom organiza și alte activități cu ocazia acestui târg, vor fi organizate diferite jocuri, activități meșteșugărești pentru copii, în așa fel încercăm să organizăm programul încât acesta să conțină și prelegeri și prezentări pentru adulți, vor fi prelegeri despre alimentația sănătoasă și gastronomia locală, în așa fel încercăm să încurajăm populația să acorde o atenție cât mai mare la ceea ce consumă”, a subliniat președintele Consiliului Județean Mureș.

Gamă variată de produse

Referindu-se la produsele care vor fi prezentate în cadrul Târgului Producătorilor Locali Mureșeni, Péter Ferenc a precizat că gama acestora va fi ”foarte variată”, începând de la lactate, siropuri, diferite dulciuri, murături, flori, produse artizanale, până la produse alcoolice cum sunt palinca și vinul.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE