Târgu-Mureș: Viceprimarul UDMR, demis la inițiativa a șapte consilieri UDMR! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1724 Vizualizări

Târgu-Mureș: Viceprimarul UDMR, demis la inițiativa a șapte consilieri UDMR!

Consiliul Local Târgu-Mureş a votat, în şedinţa de joi, 31 octombrie, demiterea viceprimarului UDMR Makkai Grigore, propunerea în acest sens fiind iniţiată de către şapte consilieri ai Uniunii.
Între motivele care au dus la demiterea viceprimarului din Târgu-Mureş, consilierii UDMR au menţionat faptul că acesta nu ar fi prezentat un raport de activitate pentru anul 2018, pe care Makkai Grigore a susţinut că l-a prezentat deja, şi că nu ar fi respectat prevederile unei hotărâri a Consiliului Local privind finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută pentru o delegaţie din partea municipiului la Zalaegerszeg (Ungaria), în luna septembrie, din care făcea parte şi consilierul Csiki Zsolt, liderul grupului UDMR din Consiliul Local.
Viceprimarului demis i s-a mai reproşat şi că nu ar fi oferit răspuns la o solicitare, deşi acesta susţine că s-a întâlnit personal cu petentul, şi nu a dus la îndeplinire o obligaţie legală cu privire la asigurarea comunicării în limba minorităţilor a unui anunţ de deschidere a piscinei ”Mircea Birău”, care ar fi apărut doar în limba română, nu şi în limba maghiară.
În cadrul şedinţei, viceprimarul vizat de propunerea de demitere a lansat mai multe acuzaţii la adresa lui Csiki Zsolt şi colegilor acestuia, scena fiind catalogată ca un ”scandal degradant” de către consilieri ai celorlalte formaţiuni, cum ar fi Radu Bălaş, din partea Partidului Oamenilor Liber.
La finalul votului, viceprimarul demis Makkai Grigore a precizat că va depune mai multe plângeri penale împotriva unor reprezentaţi ai UDMR.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE