Coronavirusul amână sesiunile de depunere a proiectelor din PNDR 2020 Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 354 Vizualizări

Coronavirusul amână sesiunile de depunere a proiectelor din PNDR 2020

Starea de urgență decretată de președintele Klus Iohannis ca urmare a răspândirea noului COVID-19, a determinat Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (AM-PNDR) să amâne lansarea sesiunilor de depunere a proiectelor pentru mai multe măsuri şi submăsuri din PNDR 2020 ce urmau a fi deschise în perioada martie-iulie 2020.

Măsuri amânate

Printre acestea se numără Măsura 2 – Servicii de consiliere privind măsuri zoosanitare de prevenire şi combatere a Pestei Porcine Africane (PPA), măsurile minime de biosecuritate şi normele sanitar veterinare în creşterea suinelor, Submăsura 2 – Sprijin pentru investiţii în procesarea /marketingul produselor agricole – componenta unităţi de sacrificare de mică capacitate (abatoare mici), Submăsura 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructura de irigaţii, Submăsura 1 – Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale, Submăsura 5.2 – Sprijin pentru investiţii privind refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectate de dezastre naturale, de condiţii de mediu adverse şi de evenimente catastrofale, Submăsura 17. 1 – Prime pentru asigurarea culturilor, a animalelor şi a plantelor.

Submăsura 6.1 –Instalea tinerilor fermieri, printre victimele Coronavirusului

Primtre măsurile amânate se numără și cea privind instalarea tinerilor fermieri , Submăsura 6.1, unde cetățenii cu vârste de până la 40 de ani puteau obține fonduri europene de 50.000 de euro, în anumite condiții, pentru dezvoltarea unor ferme, sprijinul financiar fiind în totalitate nerambursabil. Valoarea totală a  sumei alocate acestei linii de finanțare este de peste 42 milioane euro. O altă linie de finanțare  amânată este submăsura 4.2 -Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole. Aici era prevăzut un buget total de circa 6,8 milioane de euro, din care, antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de maximum 300.000 de euro pe firmă. IMM-urile și grupurile de producători vor trebui să suporte din resurse proprii 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar celelalte firme, cote de 60%.

Amânată a fost și Submăsura 9 – Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol, unde valoarea totală pusă la bătaie este de 1.984.801 de euro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE