INEDIT. Parc cu machete despre România, în județul Mureș! FOTO Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3736 Vizualizări

INEDIT. Parc cu machete despre România, în județul Mureș! FOTO

Primul și unicul parc tematic în miniatură din România a fost deschis, în urmă cu câteva zile, în localitatea mureșeană Albești, la 6 kilometri de municipiul Sighișoara, pe domeniul Europa Kokeltal Hotel, cu intrare de pe E 60.

Sub denumirea oficială de Mini România Original Park, echipa Miniro își propune să promoveze imaginea țării noastre atât turistului autohton, dar mai ales celui străin.

”Parcul oferă turistului, în colaborare cu SC Kokeltal SRL, o gamă completă de servicii de alimentație publică și agrement – bar, cafenea, restaurant, cazare, teren tenis, fotbal cât și piscină exterioară, etc. În cadrul parcului tematic vizitatorul poate lua cunoștință cu o seamă de curiozități și informații, mai mult sau mai puțin cunoscute, despre țara noastră. Începând cu originea poporului român, cei ce ne calcă pragul pot vizualiza machetele expuse la sol, la scara de 1:25 – 1:40, bucurându-se de cele 32 de modele miniaturale, printre care se află machete ale vestitelor porți secuiești și maramureșene, machete ale celor mai importante invenții românești ce au contribuit decisiv la progresul umanității, cum ar fi: stiloul, insulina, duza conică, scaunul ejectabil și altele”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții parcului.

Potrivit acestora, ”avantajul locației dă posibilitatea celor ce vizitează vestita cetate medievală a Sighișoarei să își prelungească șederea în zonă, beneficiind astfel de o alternativă de agrement în plus, alături de cea oferită de cetatea mai sus amintită.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE