Luduș: Alocare de fonduri pentru produse de balastieră Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 548 Vizualizări

Luduș: Alocare de fonduri pentru produse de balastieră

Rețeaua stradală a orașului Luduș este formată din 110 străzi cu o lungime totală de 70,531 de kilometri și cuprinde atât orașul, cât și cele două cartiere componente.

Ca o curiozitate, cele mai lungi străzi sunt Principală din cartierul Roșiori, 3.532 de metri, urmată de Avrămești (2.578 de metri), iar cele mai scurte străzi sunt Bisericii (63 de metri) și Feroviarilor (68 de metri). În cea mai mare parte, străzile orașului sunt asfaltate, dar unele dintre ele au structura de macadam. În bugetul local al orașului pentru anul 2020 au fost cuprinse sume pentru achiziționarea produselor de balastieră necesare pentru reparațiile și întreținerea carosabilului. Până la această dată, cantitatea de piatră care a fost contractată a fost livrată și a fost folosită în întregime.

Liviu Popa, directorul „Direcției Intervenții, Transport și Zone Verzi” (DITZV) din cadrul Primăriei orașului Luduș a solicitat alocarea sumei de 60.000 de lei pentru achiziționarea de produse de balastieră: „În urma evenimentelor meteorologice din ultima perioadă se impune, în regim de urgență pietruirea câtorva porțiuni pe unele străzi cu structură de tip macada, pentru aceasta  fiind necesară cantitatea de 750 de metri cubi de piatră spartă și 225 de metri cubi sort 3, justificând astfel necesitatea alocării sumei solicitate”.

La rectificarea bugetară din 10 noiembrie, Legislativul local a aprobat alocarea sumei de 60.000 de lei pentru achiziționarea produselor de balastieră.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE