Rețeaua de apă potabilă din Răstolița, extinsă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 631 Vizualizări

Rețeaua de apă potabilă din Răstolița, extinsă

Comisia de Analiză tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, în cadrul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Extindere alimentare cu apă potabilă în comuna Răstolița, județul Mureș” nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Ce prevede proiectul

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, www.apmms.ro, proiectul aparține Primăriei comunei Răstolița și vizează extinderea rețelei de alimentare potabilă în satele Răstolița, Andreneasa, Borzia, Gălăoaia și Iod.

”Investiţia propune extinderea sistemului de alimentare cu apă în comuna Răstolița, prin realizarea unor sisteme de captare care să asigure necesarul de apă pe toată perioada anului și prin realizarea unor instalații de tratare a apei captate pentru fiecare din cele trei sisteme de alimentare cu apă existente. În prezent, alimentarea cu apă a comunei Răstolița se realizează din surse de suprafață, astfel: pârâul Bradul și pârâul Răstolița – pentru localitățile Răstolița și Andreneasa, – pârâul Iod – pentru localitatea Iod, – pârâul Borzia – pentru localitățile Borzia și Gălăoaia”, se precizează în document.

Conform aceleiași surse, în cadrul proiectului sunt propuse următoarele lucrări: extinderea rețelei de distribuție apă potabilă în localitățile Răstolița, Andreneasa, Iod și Gălăoaia și realizarea a două stații de pompare apă, reabilitarea gospodăriilor de apă – stații de tratare a apei amplasate lângă rezervoarele existente de înmagazinare apă, reabilitarea captării de apă din pârâul Borzia, modificarea poziției amplasării rezervorului de apă aferent localității Iod și a captării de apă de pe pârâul Iod și reabilitarea captării, realizarea unei captări de apă pe pârâul Răstolița, pentru alimentarea cu apă a localităților Răstolița și Andreneasa.

”Pe traseul rețelei de distribuție se vor monta hidranți de incendiu și cămine de vane. Extinderile rețelei vor fi prevăzute cu racorduri individuale, amplasate la limita de proprietate, pe domeniul public”, se mai menționează în proiectul Deciziei etapei de încadrare.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE