Primarul Soós Zoltán, noutăți despre transportul public din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4838 Vizualizări

Primarul Soós Zoltán, noutăți despre transportul public din Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a prezentat luni, 15 februarie, noutăți despre transportul public din ”Orașul trandafirilor”.

Potrivit edilului șef al municipiului Târgu Mureș, care a fost invitatul jurnalistului Adrian Giurgea la emisiunea ”Agenda de Mureș”, în viitorul apropiat fiecare stație de autobuz va fi dotată cu un panou informativ despre mersul autobuzelor.

”Am solicitat operatorului de transport local să afișeze în fiecare stație de autobuz mersul autobuzelor, am zis că cel mai important lucru este să informăm populația dacă trebuie să aștepte 30 de minute, 20 de minute, să știe când vine acel autobuz. Am avut niște discuții mai intense și cu domnul director de la Transport Local până a înțeles, momentan transportul local cade în sarcina domnului viceprimar Portik (Portik Vilmos – n.r.), sunt sigur că va putea da mai multe informații, dar vă asigur că se lucrează pe toate domeniile. Evident, este o problemă foarte mare, că nu avem buget încă și fără buget oricât de mult am dori să schimbăm lucrurile este foarte dificil, dar este în lucru, cu asta pot să vă asigur, informarea populației în fiecare stație de autobuz să fie amplasate aceste plăcuțe”, a declarat Soós Zoltán.

În ceea ce privește aplicația GPS de pe autobuze promisă în perioada electorală, Soós Zoltán a precizat că ”este și ea în lucru, nu s-a reușit să finalizăm pentru că nu puteam să facem contract fără buget, asta e problema, noi am încercat, atât Juridicul cât și Direcția Economică ne-a informat că orice contract se face pe bază de buget, altfel este ilegală.”

Totodată, primarul municipiului Târgu Mureș a informat că se lucrează la realizarea proiectelor care vizează construirea unor stații de încărcare electrică, care vor deservi cele 32 de autobuze electrice noi care vor întregi în curând flota de autobuze destinate transportului în comun.

”Se lucrează a proiecte pentru a finaliza stațiile de încărcare electrică, din mai dacă sosesc aceste autobuze, după ce aprobăm bugetul imediat trecem la realizarea stațiilor de încărcare”, a menționat Soós Zoltán.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE