În ce activități se folosesc roboți de ultimă generație Business
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

În ce activități se folosesc roboți de ultimă generație

Cu ajutorul unor brațe robotizate, cunoscute și sub denumirea de coboți sau roboți colaborativi, realizate cu ajutorul celor mai noi tehnologii, avantajele pe care le pot obține firmele producătoare sunt numeroase. Acestea au mecanisme sofisticate de securitate și aplicații în diverse domenii de activitate, reprezentând una dintre cele mai utilizate tehnologii robotice din industriile de azi.

Ambalarea cu ajutorul unor roboti industriali 

Roboții industriali reprezintă un instrument util care poate fi utilizat pentru desfășurarea procesului de ambalare a unor produse aflate în stare vrac, în cutii sau în unități logistice. Utilizarea unor astfel de roboți este ideală pentru a oferi o calitate crescută modului de ambalare, pentru a avea certitudinea că produsele vor fi ambalate în condiții potrivite, că sunt respectate toate măsurile de igienă și măsurile de control de siguranță. În același timp, cu ajutorul unui brat mecanizat se poate realiza un control ridicat al acțiunii de ambalare, iar în situația actuală este extrem de important să fie respectate toate standardele de calitate și să fie efectuat un control riguros al tuturor aspectelor. 

De ce sunt utili cobotii în activitățile de paletizare

După ambalarea produselor, următoarea etapă în pregătirea produselor în vederea comercializării este paletizarea. În acest sens, cobotii au o funcție importantă, iar modul lor de a acționa este extrem de eficient. Cu ajutorul acestora se pot realiza acțiuni repetitive, în vederea unei productivități crescute, iar modul de adaptare la sarcinile de lucru în vederea paletizării este unul crescut. În acest fel, se pot desfășura acțiuni de paletizare care respectă diverse standarde. Și în paletizare, la fel ca în ambalare, coboții oferă o garanție ridicată a modului de realizare a sarcinilor de lucru, sunt respectate toate condițiile de igienă și siguranță, iar produsele pot fi manipulate cu mare grijă, astfel că standardele de calitate pot fi asigurate într-un mod mai ușor. Paleții cu produsele finite sunt astfel livrați în condiții de siguranță, iar producția poate cunoaște o creștere semnificativă. 

Ambalarea și paletizarea sunt două dintre aplicațiile cele mai des efectuate cu o eficiență ridicată cu ajutorul unor roboți industriali, însă la fel de sigure și eficiente sunt și alte aplicații ale coboților în diverse sectoare de activitate și în diverse industrii. 

Alte aplicații ale roboților industriali 

Cu ajutorul roboților industriali se pot manipula cu ușurință și materialele dificil de manipulat de oameni sau care prezintă un pericol pentru sănătatea angajaților. De asemenea, este posibilă îndepărtarea materialului din procesele care implică umplerea unor matrițe, fiind posibilă evaluarea pieselor turnate sau se poate realiza tăierea excesului de metal sau plastic fără deteriorarea pieselor sau expunerea angajaților la un risc crescut de rănire. 

Coboții sunt folosiți în diverse domenii, de la electronică și tehnologie la domeniul alimentației sau agriculturii, în industria farmaceutică sau chimică și industria auto. În electronică și tehnologie, coboții sunt utilizați pentru faptul că pot fi ușor de programat și pentru faptul că ajută la realizarea unor produse de calitate, efectuate cu mare precizie. 

În alimentație și agricultură, coboții sunt ideali pentru faptul că au capacitatea de a lucra în permanență, ceea ce ajută la obținerea a mai puține deșeuri și la obținerea unor timpi de producție rapizi, ceea ce face ca profiturile să fie mai mari. 

În industria chimică sau în cea farmaceutică, coboții sunt folosiți pentru înalta precizie, fiind ideali pentru amestecarea și distribuirea unei cantități extrem de precise de materiale. De exemplu, pentru manipularea și sortarea probelor de sânge, coboții sunt extrem de eficienți prin numărul mare de probe procesate într-un timp extrem de scurt. 

Coboții sunt folosiți, așadar, în numeroase aplicații pentru rapiditatea lor, pentru precizie și pentru rezultatele rapide pe care le pot obține companiile printr-un minim de efort din partea angajaților.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE