Pas mare spre Final Four al popicarelor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

Pas mare spre Final Four al popicarelor

În jocul tur din cadrul „sferturilor” Ligii Campionilor la popice feminin echipa Electromureş Romgaz Târgu Mureș a obținut un rezultat dătător de speranțe în vederea calificării în Final Fourul competiției. Campioana României a reuşit să producă surpriza etapei,

încheind la egalitate (4-4) meciul disputat în deplasare cu campioana Cehiei, KK Slovan Rosice, echipă care s-a clasat pe locul 2 la Cupa Mondială 2021, disputată în Croația, la Otocac.

Patru dintre mureșence au obținut punctul de echipă, gazdele reușind celelalte două puncte și cele două acordate pentru numărul mai mare la totalul popicelor doborâte (3438-3402), la manșele câștigate scorul fiind 13-11 în favoarea gazdelor.

Înfruntând toate piedicile

Rezultatul este cu atât mai valoros cu cât, din cauza restricţiilor de călătorie şi a unor probleme medicale, pentru meciului de la Rosice au făcut deplasarea doar şaşe jucătoare, toate junioare. Fără antrenorul Orosz István și a câtorva componente de bază, mureșencele însoțite de antrenorul Seres Jozsef reprezentau practic lotul de junioare al României, care îl înfrunta pe cel de senioare al Cehiei. Mureșencele au debutat cu două puncte în primul schimb, încheiat și cu un avantaj de 7-1 la manșe. Junioara de doar 16 ani Roxana Bordianu a obținut punctul cu avantaj de doar 11 „bețe” (577-566) față de Nikola Tatuskova, dar cu 3-1 la manșe, iar Szabo Jula Emese a câștigat toate cele patru manșele cu Anna Straufova și 610-548 la popice doborâte. Avantajul de două puncte a fost menținut și după următoarele două schimburi. În al doilea Budoi Noemi a cedat fără manșă câștigată cu Natalie Topicova și total de 572-628, dar Seres Bernadett a obținut punctul pentru echipă cu total superior, 546-529 cu Andrea Axmanova și 2-2 la manșe. În ultimul schimb rezultatele au fost aceleași, cu un punct pentru total superior și 2-2 la manșe și un punct cedat fără manșă câștigată. Punctul a fost obținut de Maria Ciobanu, 580-574 cu Nadezda Dobesova, a șasea componentă fiind Fekete Réka, 517-593 cu Lucie Vaverkova.

Mari speranțe așadar pentru Final Four-ul Ligii Campionilor, ce va avea loc în oraşul maghiar Györ, în perioada 2-3 aprilie. Jocul retur se va disputa sâmbătă, 19 februarie, la arena din Târgu-Mureş.

Rezultatele celorlalte trei partide din prima manşă a „sferturilor”:

SKC Victoria Bamberg (GER) – KK Proteus Postojna (SLO)  8-0

KK Mlaka Rijeka (CRO) – KC Schrezheim (GER) 7-1

KK Alimenta Novi Sad (SRB) – SK FWT Composites NK (AUT) 5-3

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE