Microciparea câinilor. De ce? Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

Microciparea câinilor. De ce?

Grupurile de animale pierdute de pe facebook abundă de căței pierduți, foarte mulți fără microcip. Protecția Animalelor Mureș atenționează. Dacă ai un cățel și nu este cipat, pe lângă faptul că poți fi sancționat contravențional cu amendă de până la 3000 lei, în cazul în care acesta fuge de acasă, are statutul de câine abandonat, potrivit legii.

Haideți să le acordăm o șansă prin microcipare!

Microcipul dă posibilitatea poliţiştilor să identifice atât câinele, cât şi stăpânul. Este cât un bob de orez, învelit într-o capsulă de sticlă, implantat sub pielea animaluțelor pentru tot restul vieții lor. Se introduce de regulă în zona cefei cu ajutorul unei seringi speciale în care acesta este încorporat. Acest microcip se scanează cu cititorul de microcipuri, procedeu asemănător scanării codurilor de bare al diferitelor produse din supermarketuri.

În caz de pierdere sau furt, acest aspect poate fi notat în Registrul național, astfel că cel care ar cumpăra cățelul tău sau l-ar găsi, cu prima lui vizită la veterinar, aceste date ar fi aflate imediat de către medic.

Daca îți iubești cățelul, cipează-l și solicită veterinarului înscrierea datelor în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE