„Constantin”, la Teatrul Național din Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

„Constantin”, la Teatrul Național din Târgu Mureș

La Teatrul Național din Târgu Mureș se joacă vineri, 27 ianuarie, „Constantin” de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu. Spectacolul va începe de la ora 19.30 și va avea loc în Sala mică.

„Comploturi, intrigi, strategii de manipulare, negocieri, duplicitate, trădări, promisiuni. Acestea au fost dintotdeauna instrumentele utilizate de politicieni pentru a se menține la putere. Dar ce se întâmplă atunci când acestea nu mai pot fi folosite? Cât de mult este cineva dispus să plătească pentru viața sa sau pentru viața copiilor săi? Dar dacă nici o avere din lumea noastră nu este de-ajuns? Spectacolul pe care îl propun urmărește povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, încercând să îl descopere ca pe un om care încearcă să supraviețuiască unor contexte politice nefavorabile. Vă invit să asistați la o pendulare continuă între tragedia omului și comicul moravurilor, între atunci și acum – două perioade în care redefinirea valorilor are o importanță majoră, între lumea materială și cea spirituală”, peecizează regizorul Tudor Lucanu, în descrierea evenimentului.

Din distribuție fac parte următorii: Brâncoveanu – Nicu Mihoc, Văcărescu – Richard Balint, Mustafa aga – Costin Gavază, Constantin II Brâncoveanu – Theo Marton, Ștefan Brâncoveanu – Radu Anastas, Radu Brâncoveanu – Cristian Iorga, Matei Brâncoveanu – Alexandru-Andrei Chiran, Marica Brâncoveanu – Monica Ristea, Anita Balș Brâncoveanu – Ale Țifrea, Ștefan Cantacuzino – Luchian Pantea, Sultanul Ahmed III – Csaba Ciugulitu, soldat – Tiberius Vasiniuc, soldat – Ştefan Dogaru.

De scenografie s-a ocupat Cristina Milea, alături de asistenta ei, Denisa Berceanu. Boros Csaba a fost compozitor, Olah Vince, asistent muzical, regizor tehnic – Teodora Crăciun și sufleur – Laura Moldovan.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul teatrunational.biletmaster.ro.

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE