Nett Front SRL Vidrasău, ”investiție verde” pentru independență energetică Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1256 Vizualizări

Nett Front SRL Vidrasău, ”investiție verde” pentru independență energetică

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul “Schimbare de destinație din depozit industrial în hală de producție, recompartimentare, consolidare, amplasare panouri fotovoltaice la hala de producție H2” propus a fi realizat în orașul Ungheni, localitatea Vidrasău nr. 1, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Peste 1.500 de panouri fotovoltaice, pe acoperiș

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 9 martie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Nett Front SRL Vidrasău și prevede dezvoltarea şi creșterea capacității de producție a Nett Front SRL.

”Astfel, se propun modificări la corpul C1 – Hală depozit industrial. Se propune schimbarea de destinație a halei depozit în hală de producție elemente pentru mobile, mai precis fronturi de uși vopsite în câmp electrostatic. Totodată, se propune recompartimentarea spațiilor pentru producție și zone cu birouri”, se menționează în document.

Potrivit aceleiași surse, suprafața terenului este de 16.160 de metri pătrați și cuprinde două construcții: hală depozit industrial, grajd și hală de depozitare.

”Pe acoperiș se vor amplasa panouri fotovoltaice pentru care se va consolida structura de rezistență existentă a clădirii. Panourile se vor amplasa în limita înălțimii actuale a clădirii, mai exact al aticului. Se vor monta 1.548 de bucăți de panouri fotovoltaice, care vor produce o putere totală maximă de 712.080 W/h (712 KW/h în condițiile meteo și de luminozitate ideale). Se preconizează ca toată cantitatea de energie electrică generată de panourile fotovoltaice să fie consumată în procesele tehnologice proprii ale firmei, respectiv va fi implementat un sistem de măsurare și automatizare astfel încât în cazul în care nu se va desfășura activitate de producție pe platforma Nett Front, puterea maximă injectată în rețeaua de distribuție a energiei electrice, produsă de panourile fotovoltaice să nu depășească puterea de 400 KW/h, pentru a respecta condițiile de eligibilitate a calității de prosumator. Se intenționează amplasarea în această hală a unei instalații de vopsire în câmp electrostatic a fronturilor de mobilier din MDF”, se mai menționează în proiectul Deciziei etapei de încadrare.

Profit net de 21,2 milioane de lei, în 2021

Conform portalului listafirme.ro, SC Nett Front SRL Vidrasău s-a înființat în data de 4 iulie 2006, are ca obiect de activitate ”fabricarea de mobilă” și este deținută de către Bartha Andras (33%, care are și calitatea de administrator) și Beatrix Usi MDF SRL (67%).

La finalul exercițiului financiar 2021, societatea a raportat o cifră de afaceri de 66,6 milioane de lei, profit net de 21,2 milioane de lei și 120 de angajați.

”Suntem o afacere de familie. Producem uși de mobilier înfoliate și vopsite din material MDF în mărimi atipice și standard, după preferințele clientului. Avem capacitatea de a onora și comenzi în serie. Folosim materiale prime de cea mai înaltă calitate de la mărci cu renume mondială, respectiv cea mai nouă și performantă technologie din domeniu. Clienții noștri sunt în centrul fiecărei decizii pe care o luăm. Ne străduim să le depășim așteptările la fiecare pas.
Suntem adepții calității, a schimbării în bine și a inovației, de aceea căutăm în continuu noi modalități de a ne dezvolta compania și pe noi înșine, iar fundamentul deciziilor noastre se materializează în dezvoltarea durabilă și extinderea firmei în beneficiul generațiilor următoare”, se menționează pe site-ul societății, www.nettfront.ro.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE