Florea vrea să îngroape Aquaservul Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 60 Vizualizări

Florea vrea să îngroape Aquaservul

657_Florea.gifPrimarul Dorin Florea a vrut să şteargă Aquaservul şi, implicit, judeţul Mureş de pe lista operatorilor regionali. Dacă aleşii nu ar fi luat în discuţie proiectul de hotărâre de reorganizare a Aquaserv, judeţul Mureş ar fi rămas fără şapte miliarde de lei. Liga Pro Europa rămâne deocamdată fără sediu. Patronul de la Siletina vrea autobuze mai ieftine, deşi consiliul i-a acordat la începutul anului 20 de miliarde de lei.
Cea mai arzătoare problemă de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu local de joi, 31 martie, a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea reorganizării RA Aquaserv în societate comercială pe acţiuni şi asocierea cu consiliile locale din opt oraşe, precum şi cu CJ. Dacă acest proiect nu ar fi primit 2/3 din voturile consilierilor, judeţul Mureş ar fi pierdut cele şapte milioane de euro prin programul SAMTID şi am fi fost scoşi de pe lista operatorilor regionali. Până la data de 15 mai 2005 Aquaserv trebuia să se reorganizeze, având în vedere că înregistrarea la Registrul Comerţului durează, conform legii, 30 de zile şi reorganizarea era o parte obligatorie pentru treapta a doua la acest program ce se referă la posibilitatea de participare la licitaţii pentru lucrări a operatorului regional. Doar că tabăra lui Florea are o altă perspectivă pentru Aquaserv, susţinută de independentul Doru Oprişcan, care vroia ca Aquaserv să fie doar acţionar la noua societate. În acest fel, Aquaserv ar fi rămas la cheremul lui Florea. În final, consilierii au respins propunerea lui Oprişcan şi au votat în favoarea asocierii.

Liga Pro Europa în pericol

Proiectul privind prelungirea concesionării pe o perioadă de încă un an a sediului ligii Pro Europa s-a lăsat cu controverse. Pentru că unii consilieri îl consideră “prea mare”, se dorea împărţirea acestui spaţiu cu alte două organizaţii ce se ocupă cu bolnavii de cancer, respectiv de osteoporoză. Proiectul, ce cuprindea două variante – concesionarea suprafeţei actuale (146,53mp) sau a uneia mai mici (53,41 mp), a fost respins. După ce au votat, consilierii şi-au dat seama de eroare, aşa că au hotărât ca proiectul să fie amânat şi să se revină asupra acestei probleme abia în cursul şedinţei de marţi.
Cristina CORNEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE