Home / Business / Ospitalitate sărmăşeană, la Pensiunea „Ludoviko”

Ospitalitate sărmăşeană, la Pensiunea „Ludoviko”

Distribuie

Deschisă în urmă cu opt ani de Kiss Zoltan, un antreprenor tânăr, în vârstă de 35 de ani, Pensiunea „Ludoviko” din oraşul Sărmaşu şi-a propus să fie un etalon al industriei ospitalităţii de pe Câmpia Transilvaniei. Unitatea turistică se află în centrul oraşului Sărmaşu şi oferă clienţilor care îi trec pragul servicii ireproşabile, în ton cu tradiţionala ospitalitate sărmăşeană.

Reporter: Când aţi început business-ul?

Kiss Zoltan: În anul 2003, dar nu aici. Afacerea cu pensiunea am început-o din anul 2009. Sunt născut, crescut în Sărmaşu şi mi-am dorit întotdeauna să am un business în Sărmaşu pentru că îmi iubesc oraşul natal.

Rep.: Care a fost evoluţia pensiunii din 2009 până în prezent?

K.Z.: În 2009 aveam patru camere, cu un total de zece locuri disponibile, iar în prezent avem 26 de locuri disponibile. Recent, am renovat o clădire-anexă, şi am amenajat o cameră de patru persoane, o cameră de cinci persoane şi o cameră de şapte persoane. Suntem clasificaţi la 3 stele, pensiunea se află în zona centrală a oraşului Sărmaşu, pe strada Republicii nr. 73, iar toate camerele sunt dotate cu băi individuale, cu aer condiţionat, televizor, internet.

Rep.: Vă rog să descrieţi şi celelalte componente ale pensiunii.

K.Z.: În faţa pensiunii se află o terasă, chiar lângă şosea, cu o capacitate de 28 de locuri, foarte frumos amenajată. În interior mai sunt două săli pentru clienţi şi un spaţiu pentru biliard unde există şi un decor special.

Rep.: Asiguraţi şi mâncare?

K.Z.: Da, dar cu firme de catering dacă este cazul. Nu avem parte de bucătărie, dar sper că în timp, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom amenaja şi o bucătărie.

Rep.: De ce aţi ales să faceţi business în domeniul turismului?

K.Z.: În acea perioadă mă gândeam că se va dezvolta şi oraşul nostru. La momentul respectiv nu mai erau alte pensiuni în zonă şi exista o oportunitate în acest sens. Am fost singura pensiune din zona de câmpie, iar ca investiţie pot spune că a fost o investiţie foarte mare.

Rep.: Sunteţi omul care face de toate la pensiune, de la primele ore ale dimineţii şi până seara târziu. De unde aveţi atâta energie?

K.Z.: Puterea vine de la Dumnezeu, din credinţă. Sunt prezent la pensiune 24 de ore din 24, dar dacă ai credinţă ai şi energie pentru a rezista. Eu mă ocup de curăţenie, de aprovizionare, de întreţinere, de la A la Z. Nu e uşor, mai ales că deţin şi o cofetărie în stil pati bar. Personal, prin credinţa mea, am simţit şi simt tot timpul că cineva mă susţine şi îmi conduce paşii astfel încât să merg pe calea cea bună. De mic copil, părinţii mei m-au îndrumat către Biserică şi m-au învăţat să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru orice mi se oferă.

Rep.: În afară de părinţi, mai sunt oameni care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei dumneavoastră?

K.Z.: Am fost ajutat la începuturile afacerii de o familie din Germania, după care m-am dezvoltat singur. Evident, familia m-a susţinut şi mă susţine în continuare. În prezent, îl am alături de mine pe tatăl meu.

Rep.: Cine sunt clienţii dumneavoastră?

K.Z.: Persoane care fie tranzitează oraşul Sărmaşu, fie vin aici pentru anumite evenimente. Estimarea mea este că mai puţin de 5% din clienţi sunt localnici, iar restul vin din afara oraşului. Le mulţumesc pe această cale tuturor clienţilor care mi-au vizitat pensiunea deoarece toate investiţiile pe care le-am făcut până acum au fost făcute pentru ca ei să se simtă foarte bine. Clienţii pot interacţiona cu mine pe Facebook, căutând fie Pensiunea Ludoviko, fie Pensiunea Sărmaşu. De asemenea, pentru rezervări este disponibil numerele de telefon 0744-875.677 şi 0265-421.506.

Rep.: Ce vă doriţi de la viitor?

K.Z.: Trăim cu speranţa că va fi şi mai bine, că oraşul Sărmaşu se va dezvolta mai mult, astfel încât să fie şi mai mulţi turişti care să viziteze zona noastră.

A consemnat Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

1 comentariu

  1. Esti tare Sa te ajute Dumnezeu si Isus Hristos
    Chiar merita vizitat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.