Home / Administratie / EXCLUSIV: Consiliu Local din Mureş, la un pas de dizolvare!

EXCLUSIV: Consiliu Local din Mureş, la un pas de dizolvare!

Distribuie

Intrat în atenţia opiniei publice din România în luna octombrie 2017, când a decis diminuarea indemnizaţiei de consilier local la simbolica sumă de 6 lei/lună, Consiliul Local al comunei Cucerdea revine în prim plan. Acum însă “e de rău”, deoarece acesta este pe cale de a se dizolva, aflându-se la a doua şedinţă consecutivă fără cvorum. Prima şedinţă care nu s-a putut desfăşura din cauza numărului insuficient de consilieri locali a fost cea din 31 ianuarie, iar cea de-a doua în data de 8 februarie, când a spus “prezent” un singur consilier local, respectiv social-democratul Dumitru Opriţă.

Reporter: A câta şedinţă fără cvorum a fost cea din 8 februarie?

Dumitru Opriţă: A fost a doua şedinţă. Prima a fost în 31 ianuarie, iar a doua a fost în data de 8 februarie.

Rep.: Ce s-a întâmplat în data de 8 februarie? Ce prezenţă s-a înregistrat?

D.O.: M-am dus la şedinţă, conform convocatorului. Am fost singurul consilier prezent. M-am dus, am stat cinci minute şi l-am întrebat pe domnul primar dacă se mai ţine şedinţa. Dânsul mi-a zis să aştept vreo 15 minute, că poate vin mai târziu ceilalţi. I-am spus: domnul primar, dumneavoastră aţi convocat şedinţa la ora 17.00, eu ştiu că la şedinţă se vine cu 10-15 minute mai repede. Am stat încă cinci minute, n-a venit nimeni şi am plecat.

Rep.: Erau subiecte importante pe ordinea de zi?

D.O.: Era execuţia bugetară, validarea unui loc de consilier rămas vacant şi ceva despre îngrijitori de bolnavi şi persoane cu handicap.

Rep.: După părerea dumneavoastră, care credeţi că este motivul pentru care Consiliul Local nu s-a întrunit în cea de-a doua şedinţă convocată?

D.O.: Motivul?

Rep.: Sau motivele…

D.O.. Motivul care persistă de patru şedinţe, adică să nu valideze încă un consilier din partea ALDE, ca să nu fie Consiliul complet, adică trei consilieri de la ALDE, doi de la PSD şi patru de la PNL, fiindcă atunci ALDE cu PSD ar deţine majoritatea şi domnul primar nu vrea treaba asta. Nu a vrut şi nu vrea…

Rep.: Cum vedeţi rezolvarea situaţiei? Următoarea şedinţă ar putea fi şi ultima…

D.O.: Rezolvarea va fi dizolvarea actualului Consiliu şi alegeri anticipate. Dacă cineva mai are ceva de spus, sunaţi vă rog la Primărie să vă confirme.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, primarul comunei Cucerdea, Vasile Morar, nu a răspuns nici apelului telefonic, nici SMS-ului trimis.

Potrivit articolului 55, alineat 1, din Legea administraţiei publice locale nr. 2015/2001, Consiliul Local se dizolvă de drept “în cazul în care acesta nu se întruneşte timp de două luni consecutiv” (litera a), precum şi “în cazul în care nu a adoptat în trei şedinţe ordinare consecutive nicio hotărâre” (litera b).

Alex TOTH

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

5 comentarii

  1. Credem ca nu degeaba vicele actual Tampla Petru se lauda prin „sediul lui de partid” adica la barul din grajdul domiciliului sau, ca pe data de 08.02.2018 actualul consiliu va fi dizolvat, stia el ce planuri ascunse au pus la punct. Necazul e ca au crezut ca aduc de la Alde si Psd alti tradatori dar se pare ca nu mai au pe cine, fiindca tot ei impreuna cu fostul membui PSD fost vice Coman au umblat pe la cei din PSD sa-si dea demisia pt. ca el sa ramina vice, si au reusit, dar acum nu mai are cine veni consilieri.Asta e nu intotdeauna se potrivesc planurile.
    Si totul PT.CE ? ambitia primarului de a nu valida asa cum scrie legea un consilier de la ALDE care nu vroia sa fie tradator. Asta e Asa a vrut asa s-a intimplat. Succes in alegeri.

  2. Acesti tovarasi care au crescut in curtea colectivului din localitate,se pretind a fi de dreapta,in fond ei au mentalitati profund comunistoide!!

  3. Organizați un referendum si va scăpați de sofer.

    • ”soferul” Primar a semnat un contract cu MDRAPFE in valoare de 5.562.445,00 lei in anul 2017, pentru asfaltarea a 6.5 km. strazi comunale !

  4. Noi am vrut-o, deci sa tacem. La ultimele alegeri am avut de ales dintre 2 ingineri si un sofer. Am ales soferul ca e gospodar si nu conteaza studiile. Si ne-am fript. Pentru ca in viata lui nu a avut pe undeva functii de conducere ca sa stie cum se conduce un colectiv (de oameni). Dapai sa conduca o comuna. A ajuns primar cu ajutorul „noii generatii” crescuta si scolata la barul lui Tampla si ademenita la vot cu cate un vinars sau o bere.
    Iar acum Cica lu^ Muraru are obligatii morale fata de acest grup condus de Tampla. Trebuie sa onoreze cererile lui Tampla si prietenii lui. Ce realizari marete are Cica intr-un an si jumatate? Sa nu-mi spuneti de asfaltari in Cucerdea si Seulia. Acestea erau de mult prinse in planul CNAIR si Consiliul Judetean. Iar in primarie si consiliul local el crede ca face revolutie dar de fapt face haos si vrajba. De aici se vede lipsa de experienta in conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.