Ponta vrea reformarea sistemului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Ponta vrea reformarea sistemului

18_VictoPonta.jpgPreşedintele Tineretului Social-Democrat, Victor Ponta e declarat, în urma întâlnirii cu preşedinţii organizaţiilor TSD din Transilvania, că problema cu care se confruntă PSD la ora actuală, nu este alegerea unui preşedinte, ci reformarea sistemului, prin posibilitatea participarii mai largi la luarea deciziilor, spălarea imaginii de partid corupt şi aducerea de noi figuri în oferta politică a partidului. În cadrul întâlnirii s-a decis şi sprijinirea candidaturii lui Ponta pentru funcţia de secretar general al partidului.

Preşedintele TSD a declarat că organizaţia pe care o conduce va sprijini expres o anumită personalitate pentru funcţia de preşedinte al partidului, însă nu o poate nominaliza întrucât candidaturile nu s-au depus încă. “Indiferent cine va fi preşedintele partidului, Năstase, Iliescu, Remus Lăpuşan, nu se va schimba nimic dacă nu se va merge mai departe cu rezolvarea problemelor esenţiale ale partidului: imaginea de partid corupt, faptul că nu am adus figuri noi pe scena politică şi faptul că avem structuri de conducere ale partidului care există doar pe hârtie, deciziile fiind luate doar de 2,3 oameni”, a precizat Ponta.

Tineretul este viu şi respiră

În cadrul întâlnirii cu cei 12 lideri de organizaţii de tineret din Transilvania (au lipsit reprezentanţii Timişului, Braşovului şi Harghitei), Ponta a dat semnalul de intensificare a activităţii tineretului în organizaţiile locale în vederea congresului din 3 aprilie, “ca să se vadă că tineretul este viu şi respiră”. “Dacă se va considera că este nevoie de tineri în conducerea structurilor centrale şi locale trebui a să arătăm că suntem aici să punem umărul la scoterea partidului din situaţia în care a intrat” a mai declarat Ponta. S-a mai pus în discuţie şi ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al TSD, care există doar pe hârtie şi depunerea candidaturii lui Victor Ponta pentru funcţia de secretar general al PSD.

Iliescu nu e un produs expirat

Întrebat dacă cosideră că Ion Iliescu este un om politic expirat, Ponta a precizat: “Cred că Ion Iliescu nu este un produs expirat dar mai cred că, alături de electoratul care l-a votat pe Iliescu, trebuie să aducem şi un electorat format din tineri şi din cetăţeni din mediul urban. Cu electoratul tradiţional al PSD-ului nu vom câştiga alegerile”. Ponta a mai spus că nu este de acord cu o regionalizarea deciziei în partid ci cu o descentralizare şi o participare proporţională la luare deciziilor. Referitor la documentul organizaţiilor PSD din Transilvania, liderul tinerilor social-democraţi a menţionat că, în mare parte îl aprobă, însă sunt unele puncte, cum ar fi ideea că alegerile din 2004 au fost pierdute din cauza lui Ion Iliescu, pe care le dezaprobă. “Documnetul de la Cluj este o lecţie care ne arată că degeaba facem lucruri bune dacă nu ştim cum să le comunicăm. Este păcat că dintr-un documet aşa de mare a mai rămas şi a fost promovată în mass-media doar ideea conform căriea alegerile au fost pierdute din cauza lui Iliescu.”

Congres providenţial

Ponta a mai declarat că unul dintre punctele principale ale discuţiilor a fost congresul din 3 aprilie, în urma căruia se va alege noul preşedinte al PSD. Pota şi-a exprimat încrederea că congresul din 3 aprilie va deschide anumite drumuri cruciale pentru asigurarea viitorul partidului. “Cred că la congres, fără a se întâmpla o revoluţie, se vor deschide anumite drumuri. Cred că se vor lua acele măsuri care ne vor face să credem că partidul mai are un viitor şi că tineretul mai are un viitor în acest partid”, a precizat liderul tineretului social-democrat.
Pricipalele propuneri ale TSD se referă la o restructurare instituţională a conducerii partidului, a instituţiei preşedintelui, a delegaţiei permanete care ar trebui formată din oameni cu experienţă şi a secretariatului executiv în a cărei componenţă ar trebui să intre oameni tineri şi dinamici. O altă problemă ridicată de TSD este proporţionalitatea reprezentării în luarea deciziilor. Unul dintre obiectivele TSD, până în 3 aprilie, este obţinrea a cât mai multor funcţii de conducere în structurile de decizie locale şi judeţene, a mai spus Ponta. “În cazul în care în urma congresului nu se va schimba nimic, voi convoca o întrunire a organizaţiilor de tineret pentru a decide împreună ce vom face, pentru a decide dacă partidul mai are un viitor sau dacă noi mai avem un viitor în acest partid”, a mai spus Ponta.
Victor Ponta şi-a anunţat candidatura la funcţia de secretar general al partidului, iar în cazul în care va fi ales va renunţa la funcţia deţinută în TSD.
Liderul tinerilor social – democraţi din Mureş, Dragoş Popa, nu a putut fi contactat, acesta având închise ambele telefoane mobile.
Remus FLORESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE