Teorii conspiraţioniste Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Teorii conspiraţioniste

16_SIDA.jpgAproape jumătate din negrii americani cred că HIV, virusul care provoacă SIDA, a fost fabricat de om, peste 25 la sută susţin că a fost produs într-un laborator guvernamental, iar unul din opt este de părere că a fost creat şi răspândit de CIA. Datele figurează într-un studiu realizat de Rand Corporation de la Universitatea din Oregon. Studiul mai arată că peste 50 la sută dintre respondenţi cred că există un remediu pentru SIDA, dar acesta este ţinut secret de către guvern, 44 la sută sunt convinşi că bolnavii care iau noile medicamente anti-HIV sunt folosiţi pe post de cobai, în timp ce 15 la sută susţin că SIDA reprezintă o formă de genocid împotriva negrilor.
Autorii raportului susţin că aceste opinii împiedică eforturile de prevenire a răspândirii HIV printre afro-americani, grupul rasial cel mai afectat de virus. Deşi negrii formează 13 la sută din populaţia Statelor Unite, aproape 50 la sută din cazurile de noi infectări se înregistrează în rândul comunităţii afro-americane, Mai mult, negresele constituie 73 la sută din totalul femeilor care au contactat HIV în 2003.
Profesorul Na'im Akbar, profesor de psihologie de Universitatea de Stat din Florida, crede că concluziile studiului ar trebui să pună pe gânduri autorităţile: “ Aici nu este vorba despre o şleahtă de nebuni care trâmbiţează teorii conspiraţioniste. Părerile lor sunt întemeiate pe experienţa tristă a trecutului. Între 1932 şi 1972, guvernul federal a efectuat experimente asupra a 400 de afro-americani bolnavi de sifilis din localitatea Tuskegee, Alabama. Acestora li s-a spus că vor fi vindecaţi, dar în realitate medicii nu le-au administrat nici un tratament, pentru a vedea care sunt efectele pe termen lung ale bolii. La vremea când studiul a fost dat în vileag, în 1972, 28 de pesoane decedaseră din cauza bolii iar alte 100 au murit din cauza unor complicaţii ale sifilisului.”
Ioan BUTIURCǍ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE