Drum de coşmar, dar plin de speranţe Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Drum de coşmar, dar plin de speranţe

32_bowling.jpgRomgaz Electromureş a plecat ieri spre Croaţia, pentru returul cu Podravka

Echipa feminină de popice, Romgaz Electromureş, a pornit ieri dimineaţă spre Croaţia, unde sâmbătă va juca meciul retur cu Podravka Koprivnika, meci contând pentru calificarea în sferturile Ligii Campionilor. Atmosfera la plecare a fost bună, dar jucătoarele erau îngrijorate din cauza drumului extrem de greu pe care îl aveau de parcurs cu microbuzul.

Echipa de popice Romgaz Electromureş s-a numărat printre grupările sportive care au început pregătirile imediat după revelion, mai exact pe 4 ianuarie. Fetele nu şi-au putut prelungi vacanţa, deoarece meciul din cadrul Ligii Campionior cu Podravka, echipă campioană a Croaţiei, era programat pentru sfârşitul lunii ianuarie.
Cele trei săptămâni de pregătiri au trecut foarte repede. Ieri dimineaţă, jucătoarele antrenate de Seres Alexandru şi Martina Ludovic au avut întâlnire la ora 10, la Arena Electro, unde era stabilită plecarea spre Croaţia. Din cauza drumului greu, microbuzul care venea de la Mediaş pentru a duce lotul mureşean în Croaţia a întârziat o jumătate de oră.
Atmosfera în rândul jucătoarelor era bună, iar antrenorul Seres Alexandru a spus că are încredere în experienţa mureşencelor: “Am făcut o pregătire bună, dar avem o problemă. Din păcate, nu am jucat anul acesta nici un meci oficial sau amical. De când am terminat turul campionatului nu am mai avut nici un joc. Sâmbăta trecută s-a disputat prima etapă din retur, dar noi nu am jucat deoarece am stat. În rest, totul este în regulă. Fetele sunt bine pregătite din toate punctele de vedere. Au muncit bine la antrenamente şi sunt dornice să demonstreze ce ştiu. Dacă prindem o zi bună bună nu avem cum să nu ne calificăm.”
În meciul tur, disputat în toamnă la Târgu Mureş, Romgaz Electro a învins la o diferenţă categorică, 7-1. Marele atu al acelei partide a fost victoria Martinei Emese asupra uneia dintre jucătoarele croate, campionă mondială în 2004 în proba individuală. La partida tur, mureşencele au câştigat cu 5-1 întâlnirile individuale şi au mai primit două puncte, pentru că au avut un total de popice doborâte mai mare decât formaţia croată, scor 3360-3042. Cea mai bună jucătoare de la Electromureş a fost atunci Daniela Muntean, care a reuşit să adune 599 de puncte.
Ieri, cea mai mare problemă a delegaţiei mureşene era legată de drum. Din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, cei de la Electromureş nu ştiu cum vor parcurge cei 800 de kilometri până în localitatea unde va avea loc partida. “De ce ne-a fost teamă nu am scăpat. Drumul va fi foarte greu. Totul depinde de vreme. Ne-am pregătit cu cafea, cu ceai. Sper să ajungem bine şi să ne întoarcem şi mai bine acasă. Cred că aveam prima şansă în disputa cu Podravka”.
Meciul dintre cele două echipe se va disputa sâmbătă, începând cu ora 10. Cei din delegaţia mureşeană ştiu că echipă gazdă evoluează foarte bine acasă, Podravka fiind campiona ultimelor două ediţii în întrecerea internă din Croaţia, dar nu se tem.
Pentru ca să se califice în turul următor, Romgaz Electromureş trebuie să câştige minim un punct şi 6 manşe. Deoarece aici au câştigat cu 7-1, mureşencele pot pierde la acelaşi scor, dar să ia 6 manşe în plus.
Un lucru important de semnalat este faptul că Romgaz Electromureş deţine recodul de popice doborâte într-o partidă, în Liga Campionilor. E vorba de 3455 de puncte. Jucătoarele din Târgu Mureş deţin recodul şi în cadrul Cupei Mondiale, unde au 3493 de popice doborâte.
În cazul în care va trece de Podravka, Romgaz Electromureş va juca în turul următor, aproape sigur, cu campioana din Serbia-Muntenegru.
Microbuzul cu lotul mureşean a plecat de la arena Electro la ora 10.45, ducând cu el multe speranţe.
Florin MARCEL

Lotul Romgaz Electromureş
Doina Baciu, Duka Tilda, Daniela Muntean, Barabas Carmen, Martina Emese, Ioana Văidăhăzan. Miklos Katalin, Corina Haţegan, Antrenori: Seres Alexandru, Martina Ludovic

Gazolino le poartă noroc

Din bagajul jucătoarelor de la Romgaz Electromureş nu lipseşte niciodată o păpuşă de pluş, pe care ele au botezat-o “Gazolino”.
Merge cu noi la fiecare meci, pentru că ne poartă noroc. Atunci când s-a mai întâmplat să pierdem nu ne-a putut ajuta prezenţa lui, deoarece am jucat noi prea slab,” au spus jucătoarele.
“Gazolino” e de invidiat, deoarece este mereu în prezenţa fetelor şi a văzut până acum mai multe oraşe importante din Ungaria, Germania, Cehia, Slovacia. Mureşencele speră ca şi de data aceasta micul Gazolino să le aducă o calificare în turul următor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE