Fotoliile de şefi se primesc uşor şi se păstrează greu Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Fotoliile de şefi se primesc uşor şi se păstrează greu

27_ioanmatei.jpgLuând în considerare că unii şefi de instituţii nu pot fi găsiţi niciodată în birou, înseamnă fie că trag chiulul, fie că au şi alte preocupări extramanageriale. De exemplu, directorul DSP, Klara Brânzaniuc, pe care trebuie să ai un noroc de 6/49 să o găseşti în birou nu a putut răspunde la întrebarea săptămânii adresată directorilor de instituţii.

Întrebaţi care consideră că ar fi persoana cea mai capabilă să le ia scaunul, majoritatea şi-au promovat adjuncţii.
Directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş, Nicolae Băciuţ, crede că funcţia pe care o ocupă este una de graniţă, între a face cultură şi a administra o direcţie care se ocupă de cultură. Printre cei nouă angajaţi de la cultură se numără şi Marko Eniko, fosta soţie a liderului UDMR. Nu ar fi exclus ca Marko Bela să-şi amintească de tot sprijinul pe care i l-a acordat fosta soţie chiar şi după ce s-au desparţit şi să facă lobby pentru a fi promovată în această funcţie. Nicolae Băciuţ a spus că din personalul actual nu există nici o persoană care ar putea ocupa aceasta funcţie în locul lui. În plus, Băciuţ are şi studii în domeniul administraţiei şi este doctorand la UBB.
Nicolae Băciuţ spune că persoana care ocupă această funcţie trebuie să aibă disponibilitatea de a se împărţi între cele două laturi, a face cultură şi a manageria, să nu vitregească nici una dintre aceste două aspecte.
Directorul CJAS, Csiki Zsuzsanna, a declarat că luată prea repede nu poate răspunde la această întrebare, dar s-a agăţat totuşi de ideea că “pentru a ocupa această funcţie, trebuie să fii un bun manager”.

La Agricultură trebuie cultură…

Directorul interimar al Direcţiei pentru Agricultură, Naznan Jeno, care speră şi are toate şansele de a redeveni şef cu acte în regulă al instituţiei s-a dovedit deosebit de disponibil în a descrie calităţile pe care trebuie să le îndeplinească. “Trebuie să aibă o bună pregătire profesională, cultură agricolă şi economică vastă, privire asupra fenomenului în ansamblu al judeţului, capacitate de sinteză, să aibă multă răbdare, să reziste şi la 50 de audienţe pe zi, capacitatea de a trece de la o temă la alta. De exemplu să poată discuta pe înţelesul oricui. Dacă vine un ţăran, problema lui, în viziunea lui, este cea mai importantă, chiar prioritară integrării în UE. Nu în ultimul rând disponibilitatea de a discuta cu presa”- a marşat Naznan, care chiar este o persoană abordabilă.
Marian Suciu, şeful Agenţiei Rutiere Române: “Îl pot recomanda pe Peter Csaba, adjunctul meu. Are pregătirea necesară. Poate că eu sunt mai bun organizator, dar are şi el multe calităţi”.
Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, Ioan Matei: “O pot recomanda pe Corina Şipoş, adjuncta mea. Este foarte bine pregătită şi lucrăm de foarte mulţi ani împreună”. Ioan Matei, care a trecut ca şef, prin multe situaţii delicate (alegerile din 2000 şi 2004, referendum, recensăminte) a dovedit că se poate descurca.
Directorul SC Electrica SA, Alexandru Macarie îl propune pe inginerul şef Ştefan Crişan deoarece are experienţă în conducere, este un bun manager şi cunoaşte toate problemele societăţii.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE