Bărbatul la cosmetică Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Bărbatul la cosmetică

50_machiaj.jpgNu e o noutate că şi sexul tare se mai aranjează din când în când. Noutate este când bărbaţii iau cu asalt saloanele de înfrumuseţare, pentru coafare, barbierit şi, de ce nu, cosmetică sau chiar epilat. În Târgu Mureş femeile trebuie să stea la rând, asta pentru că şi bărbaţii au zi de înfrumuseţare.

Eram cu prietenele la striptease masculin, când una dintre fete, cea mai îndrăzneaţă dintre noi, i-a mângâiat unui dansator fetele. Surpriză însă, în loc de păr, a dat de fese epilate. “Era frumos ca fesele să fi fost fine, dar părul începuse să îi crească şi zgâria”, povesteşte dezamăgită Ella. Iată, deci, primii clienţi.
Femeile erau cele care, nu de mult, militau pentru egalitatea dintre sexe, multe au renunţat la farduri şi cosmetice, au început să poarte pantaloni şi chiar să devină buni conducători. Nu credeam însă că bărbaţii puteau copia ceva din atitudinea femeiască. M-am înşelat. Au lăsat fiarele din sala de forţă şi s-au apucat de înfrumuseţat. Acum stăm la coadă la cosmetică după un bărbat care trebuie să îşi trateze tenul după o lungă noapte în club. Nu e o glumă, sunt mulţi clienţi fideli care frecventează saloanele de două trei ori pe săptămână. Bărbatul transpirat, cu barbă ţepoasă şi păr pe corp, puternic şi flegmatic, a dispărut. În locul acestuia vine din urmă bărbatul gingaş, epilat complet, parfumat şi chiar pensat.

Cremă şi vopsire

Complexul de inferioritate este des întâlnit şi la bărbaţi. Câteodată chiar şi cei mai frumoşi dintre ei se pot simţi nesiguri pe felul în care arată. Tocmai de aceea, apelează la trucuri folosite, până nu demult, doar de femei: epilat, pensat şi mai nou, masca pentru tenul obosit. Cei mai îndrăzneţi apelează chiar şi la rimel, fond de ten şi solariu. Într-un salon, procesul de înfrumuseţare al unui bărbat începe de la masajul facial. 10-15 minute de tratament facial, mască hidratantă şi cremă contra îmbătrânirii. Urmează pensatul, asta pentru sprâncenele stufoase (modelul Albulescu nu este la modă). Mai apoi, începe epilatul: sub braţ, se obţine cu ceară fierbinte şi fără urlete. Epilatul pe piept se face pentru că, de sub cămaşă, nu mai dă bine părul rebel, pe picioare pentru piele fină şi pe fese pentru a ne aminti că strămoşii sunt oamnei, şi nu maimuţe. Tot corpul se acoperă într-o cremă hidratantă împotriva iritaţiilor. După cremă urmează solariu, pentru un ten bronzat. 9-10 minute şi pielea arată ca după un concediu pe plaja însorită de la Vama Veche, fără dungi de la şezlong şi fără urme de la slip. Urmează coafatul. Acesta necesită documentare prealabilă: să fie à la Bucureşti sau à la Hollywood? Asta depinde de preferinţă. Dacă nu este la modă culoarea naturală, se poate schimba. Bărbăţii aleg din ce în ce mai des şuviţele blonde, care se obţin (asta pentru neştiutori) cu ajutorul unui decolorant, care, chiar dacă irită pielea capului, nu constituie un impediment în procesul de înfrumuseţare. Încheiem cu manichiura: unghiile trebuie să fie scurte, pilite şi obligatoriu curate. După curăţare, se aplică un strat de lac incolor, pentru strălucire.
Tot ritualul de înfrumuseţare al bărbatului poate dura mai mult decât al unei femei, aproximativ 4 ore şi sexul tare devine sexul (ceva) mai frumos.
Costul întregii operaţiuni este de 1-2 milioane lei, în funcţie de salonul ales. Şi încă ceva: nu ar strica să vă faceţi o porgramare înainte!
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE