Meciul liberalilor: Tăriceanu vs. Stoica Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Meciul liberalilor: Tăriceanu vs. Stoica

63_tariceanu-site.gifEvenimentele din ultimele zile indică un sfârşit de săptămână de foc pentru liberali, care se întâlnesc sâmbătă la Bucureşti într-un Congres decisiv pentru viitorul partidului. Personajele principale ale reuniunii vor fi, fără îndoială, premierul Tăriceanu şi fostul lider al liberalilor, Valeriu Stoica.

Primul, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele interimar al PNL, şi-a anunţat săptămâna trecută echipa cu care va candida la preşedinţia partidului, echipă din care face parte şi deputatul mureşean Eugen Nicolăescu, propus pentru funcţia de vicepreşedinte. Cu toate acestea, el a fost supus în ultimele zile unor critici, mai mult sau mai puţin voalate, venite chiar din interiorul formaţiunii.
Cel de-al doilea, “fanariotul” Valeriu Stoica, a bulversat în ultima lună partidul şi relaţiile din cadrul Alianţei prin proiectul său de fuziune între PNL şi PD. După ce iniţial, cel puţin la nivel declarativ, toată lumea părea favorabilă proiectului fostului preşedinte liberal, dezbaterile s-au împotmolit din cauza neînţelegerilor privitoare la orientarea doctrinară şi afilierea internaţională a viitorului (eventual) partid, unul dintre principalii opozanţi ai lui Stoica în această privinţă este chiar premierul Tăriceanu, care a exclus afilierea la Partidul Popular European. În consecinţă, Valeriu Stoica a anunţat că va propune, în cadrul Congresului de sâmbătă, fuziunea sub o altă identitate, cea liberal-populară. Pe de altă parte, Stoica a criticat vehement sistemul de alegerere a conducerii partidului şi pornirile dictatoriale ale lui Tăriceanu, apreciind că este anormal ca premierul să fie şi preşedintele principalului partid din coaliţia de guvernare, existând riscul ca situaţia să degenereze într-una similară celei din guvernarea Năstase, când PSD ajunsese să se confunde cu Guvernul.
Din partea filialei mureşene a PNL, la congresul de sâmbătă vor participa, printre alţii, deputatul Eugen Nicolăescu, senatorul Mihail Antonie, prefectul Ciprian Dobre, Marius Ichim, Ladislau Schwartz, Niculae Havrileţ şi sighişoreanul Mircea Purenciu.
Ţinând cont şi de faptul că Nicolăescu face parte din echipa Tăriceanu, delegaţia mureşenilor îl va susţine pe premier, cum de altfel ne-a confirmat senatorul Mihail Antonie. Ladislau Schwartz, copreşedintele Alianţei DA Mureş a explicat faptul că aceste lucruri au fost negociate la nivel regional, iar mandatul delegaţiei mureşene este de a-l vota pe Tăriceanu şi modificările de statut propuse de acesta.

Secretomania liberalilor

Cei de la PNL Mureş s-au bâlbâit ieri penibil când le-am cerut lista celor care vor participa la Congresul de sâmbătă. Secretarul filialei a refuzat, motivând că e nevoie de acceptul purtătorului de cuvânt, Marcela Achim, care, l-a rândul ei, ne-a pasat lui Eugen Nicolăescu, cu precizarea că “nu poate fi dat presei orice act”. Spre surpriza ambilor, probabil, Nicolăescu a spus că lista este publică şi e normal ca ea să ajungă în presă. “Spune-ţi-le că aţi vorbit cu mine, iar dacă nu vă cred atunci să mă sune”. Cu toate că, în campania electorală, liberalii mizat mult şi pe ideea dreptului la informare şi a libertăţii presei, se pare că unii dintre ei nu au înţeles că birocraţia de partid este tot birocraţie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE