O şansă păcii Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

O şansă păcii

108_Israel.gifStatele Unite vor oferi Autorităţii Palestiniene peste 40 de milioane de dolari în următoarele trei luni, bani care vor fi utilizaţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi crearea de noi locuri de muncă. Acordarea ajutorului financiar a fost anunţată de secretarul de stat american, Condoleezza Rice, la sfârşitul întâlnirii cu noul preşedinte palestinian,
Mahmud Abbas. Întrevederea dintre cei doi oficiali a avut loc ieri, la Ramallah, cartierul general al Autorităţii Palestiniene. Secretarul de stat american s-a declarat impresionat de măsurile luate până acum de Abbas şi a chemat la implementarea unui program de acţiune care să aibă un impact pozitiv imediat asupra procesului de pace din regiune:”Acesta este un timp al speranţei, care ne oferă perspectiva unor zile mai bune pentru popoarele palestinian şi israelian”.
Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, s-a aflat într-o vizită de două zile în Orientul Apropiat, în cursul căreia s-a întâlnit şi cu premierul israelianAriel Sharon. Condoleezza Rice s-a declarat gata să colaboreze cu Israelul pentru cauza păcii şi pentru a pune capăt terorismului în regiune. Ea a subliniat că statul evreu trebuie să ia decizii dificile dar că numai astfel se va putea avansa în procesul de pace cu palestinienii.
Secretarul de stat american a discutat şi cu ministrul israelian de externe, Silvan Shalom, care a adus în discuţie
condiţiile Israelului în ceea ce priveşte dialogul cu palestinienii. "Dacă palestinienii nu iau măsuri să pună capăt traficului cu arme prin tunele subterane, închizând aceste tuneluri, închizând atelierele de fabricare a armelor şi strângând toate armele ilegale – nici noi nu putem să dăm pur şi simplu grupărilor militante răgaz să se regrupeze şi să pună la cale atentate care ar putea ruina întreg procesul de pace", a declarat oficialul israelian.
Vizita secretarului de stat american în regiune a avut loc cu două zile înaintea reuniunii dintre liderul palestinian Mahmoud Abbas şi premierul israelian Ariel Sharon, care va avea loc în Egipt.
Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE