Sighişoara via Londra Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Sighişoara via Londra

203_sighisoara.gifFundaţia “Mihai Eminescu” (MET), patronată de prinţul Charles, a organizat pe 16 februarie, la Ambasada României din Londra, o nouă întâlnire pe tema programului integrat de dezvoltare a Sighişoarei şi de protejare a satelor săseşti din Transilvania. La discuţii au participat din partea Guvernului României ministrul Culturii şi Cultelor, Mona Muscă, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, şi cel al Lucrărilor Publice, Laszlo Borbely. Aceştia au purtat discuţii cu peste 25 de experţi în conservarea şi protecţia mediului din cadrul Camerei Lorzilor, dar şi cu reprezentanţi ai Băncii Anglo-Române.
Proiectul ariei protejate a fost dezvoltat de către autorităţile locale şi MET de mai bine de doi ani şi prezentat în cadrul Conferinţei Internaţionale desfăşurate la Sighişoara în noiembrie 2004. Acest program combină moştenirea culturală şi biodiversitatea din satele săseşti transilvănene cu regenerarea economică a acestora. Purtătorul de cuvânt al fundaţiei, Luminiţa Holban, spune că reprezentanţii români au promis suport real şi imediat pentru acest program. La rândul său, Mona Muscă a promis că va furniza, atât asistenţă tehnică pentru conservarea moştenirii, cât şi pentru viitoare finanţări.
Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrări Publice, a precizat că în următoarea lună va confirma finanţarea infrastructurii în ceea ce priveşte reparaţii de drumuri în satele vizate de program. În acelaşi timp, cei prezenţi şi-au exprimat speranţa că acest ajutor iniţial va conduce la alte angajamente de finanţare către Guvernul României, din partea Băncii Europene de Dezvoltare şi a Băncii Mondiale.
După întâlnirea de la ambasadă, cei trei miniştri români şi consilierii prezenţi la Londra s-au întâlnit la Clarence House cu patronul MET, prinţul Charles de Wales.
Florentina CĂLUGAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari







Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE