Proaste ştiri, păcat de prompter Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Proaste ştiri, păcat de prompter

Dacă aţi fost cumva veseli şi optimişti în week-end dar aţi avut proasta inspiraţie de a vă uita la ştirile Pro Tv duminică seara, sigur v-a trecut această stare. Cred că, din cauză că nu au avut Jurnalul de la 5, oamenii lui Sârbu au năvălit pe seară cu toate nenorocirile în casele noastre.

Imagini de coşmar, bălţi de sânge şi disperare, atât a protagoniştilor cât şi a reporterilor, care trăiesc multiplicat dramele mai mici sau mai mari, mai reale sau mai născocite (cred că i-a contaminat pe toţi Cătălin Radu Tănase), suferă, se dau cu capul de pereţi, încropesc cadre care mai de care mai macabre. Totul în numele câştigării sfintei audienţe, care le mai permite purtătorilor de microfon încă o ieşire pe sticlă, spre bucuria bunicii care îi pupă pe sticla televizorului.
Noroc cu Oana Andoni, care are şi dicţie, şi încearcă printr-un zâmbet angelic să salveze aparenţele, deşi este nevoită să citească de pe prompter toate enormităţile scrise de un editor plictisit. Numai aşa ne putem explica de ce o bătaie firească a ţiganilor dintr-un sat oltenesc a fost prezentată drept “telenovelă românească” cu aruncături de cuţite, păruieli, smuls păr din cap. Dragi confraţi, păi nu asta e ştirea. Dacă respectivii locuitori ar fi stat cuminţi la coadă, dacă ar fi cedat locul cu politeţe femeii gravide, aia ar fi fost ştirea. Păi, merită să prezinţi o bătaie între ţigani pe ajutoarele venite din Franţa drept principalul eveniment? Ia sugeraţi-i Sârbului să vă aducă o maşină de ţoale şi parfumuri şi să o pună în holul din Pache, să vedeţi atunci bătaie civilizată între demoazelele din redacţie.
Seria nenorocirilor nu s-a oprit aici. Pentru a ne convinge de ce a căzut elicopterul din Parâng, reporterul ne-a dus la Tuzla, pe câmp, unde ne-a prezentat episodul “Prăbuşire sub lupă”, din care pun pariu că nimeni nu a înţeles nimic. Ca de obicei, proteviştii au făcut hărţi, scenarii, ipoteze, doar ca să hăbăucească de cap pe toată lumea. Reporterul a insistat exagerat pe faptul că aparatul zbura la “rasul copacilor”, probabil pentru că i-a plăcut cum sună şi era o combinaţie nouă în vocabularul lui. Ceea ce nu se poate spune despre avionul Tarom care a decolat de pe aeroportul din Budapesta şi care nu a apucat decât să radă puţin din pistă, după care s-a întors din motive tehnice. Bine că nu era nimeni de la Pro TV acolo sa dea un material cu titlul “Scene de coşmar pe aeroportul din Budapesta” şi să prezinte nişte cetăţeni mai mult nervoşi decât impacientaţi.
“Pescar sub gheaţă”, acesta a fost următorul reportaj panicard din care am aflat că un bărbat fără casă, fără masă a încercat să dea la copcă şi a fost înghiţit de ape. A apărut şi o doctoriţă care a spus că “am încercat să-l salvăm, am tras de om, am tras de suflet, dar degeaba”. Săracul suflet! Ovidiu Oanţă s-a întrebat dacă bietul om, sau suflet, va avea parte de o “înmormântare creştineşte”. Da’ de ce, dom’ reporter, să nu aibă parte de o înmormântare creştinească, doar nu s-a sinucis?
Asta a făcut-o un tânăr din Miercurea Ciuc, fiu al unui consilier şi prosper om de afaceri. Care, după ce a dat o buli (petrecere), s-a aruncat de la etajul 9 (oare de ce un prosper om de afaceri stă atât de sus?). Proteviştii ne-au băgat iarăşi mortul în casă. I-au zis materialului “Iubire fără speranţă”, bănuind ei, din biletul lăsat de tânăr, că acesta ar fi iubit-o fără speranţă pe o fată de la care şi-a luat rămas bun. Bine că nu au dedus că s-a lăsat cuprins de remuşcări deoarece în acelaşi bilet scria că-şi cere scuze părinţilor pentru că a dat petrecerea fără să ceară voie, în lipsa lor.
Altă ştire, altă distracţie. “Traficanţi în flagrant” ne sugera prezentarea unui material din care să aflăm că prietenii lui Ţiriac au căzut şi ei în capcană. Când colo, ajungem prin Ferentari, unde vajnicii poliţişti au găsit 50 de grame de heroină într-o tigaie la o cucoană tuciurie.
În sfârşit, trecem cu bine şi peste nemulţumirea lui Vanghelie, pe care pesediştii se gândesc să-l retragă din cursă. Ce lupte de şatre se arată în partidul ăsta!
Nu am scăpat de curiozitatea de a afla dacă Gabriela Vrânceanu Firea mai are trandafir la refer şi am nimerit la Observator exact când îl prezenta pe ministrul Antenei, Codruţ Şereş. N-am înţeles două lucruri: de ce în vizită la hidrocentală purta cravată roşie cu sclipici şi de ce când a dat sincronul arăta de parcă tocmai a fost surprins în timp ce se smotocea prin pat, fără cravată, descheiat la cămaşă. Bine că a apucat să se şteargă de ruj.
De la ştirile sportive am rămas cu altă nedumerire: de ce a vrut să-l cumpere Aliuţă pe Neaga. Ce-ar putea face Aliuţă cu un fotbalist?
De-acum, dacă pe Pro Tv a revenit Vacanţa Mare, care ne insultă inteligenţa, aşteptăm să revină şi Divertis. Să ne mai distrăm şi noi ăştia care suntem tot mai puţini.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE