Bijuteriile în piele Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 805 Vizualizări

Bijuteriile în piele

351_346Bijuteriile.gifTinerii de azi care vor să iasă din anonimat şi să ţină pasul cu moda fie îşi fac un tatuaj, fie preferă să-şi pună un inel în buric sau în sprânceană, iar cei mai excentrici – în limbă sau în nas. Moda bijuteriilor "montate" pe piele (body piercing) i-a cucerit şi pe mureşeni.
În Târgu Mureş există un singur salon de piercing, în cartierul Dâmbu. Chiar şi cei mai excentrici găsesc aici piercingul preferat şi artistul care să îl aplice. Doi tineri şcoliţi prin Ungaria, Germania şi Belgia au decis că o afacere de acest gen ar fi binevenită, atât pentru buzunarelor lor cât şi pentru tinerii mureşeni. Şi au avut dreptate, în ultimii ani afacerea s-a dovedit a fi una profitabilă. "Piercingurile sunt mici bijuterii care dau clasă şi stil. Sunt solicitate atât de bărbaţi cât şi de femei fără prejudecăţi", spune George, unul dintre artişti. A monta un cercel nu cere doar sânge rece şi ochi de doctor, ci şi o precizie greu de imaginat, pentru că un cercel aplicat necorespunzător poate duce un client direct pe patul de spital, cu complicaţii grave.

Nu există "prea ciudat"

Pentru fiecare zonă a corpului, "meşterii" mureşeni folosesc piercinguri diferite, din titan sau oţel chirurgical. Fiecare este aplicat cu ustensile de unică folosinţă, mănuşi chirurgicale în condiţii de igienă impecabile. Locul în care va fi aplicat piercingul este anesteziat cu spray sau cremă anestezică. Operaţia în sine durează câteva secunde, cu tot cu montajul cercelului: se prinde pielea între degete sau cu un forceps, se găureşte, după care se introduce bijuteria. Pentru nas sau arcadă, George foloseşte un pistol special, cu care aplică direct cercelul dorit.
"Se cer în toate locurile, atât în limbă cât şi în sfârc, dar cel mai des ne este cerut piercingul în buric", spune George. Clienţii vin cu cele mai neobişnuite dorinţe, poate cea mai ciudată este aplicarea unui cercel în ceafă sau gât, dar nimic nu este ieşit din comun, cu aceeaşi precizie ca şi în restul zonelor, cei doi aplică bijuteriile cerute fără să stea pe gânduri. Femeile îşi doresc piercinguri nu numai în buric sau nas, ci şi în zonele intime. Aici procedura necesită o atenţie mai mare, dar nu este mai complicată. Bărbaţii care îşi doresc piercinguri în zonele intime trebuie să mai aştepte, deoarece băieţii din Dâmbu, cel puţin deocamdată, nu satisfac aceste cerinţe.

Succesul ţine de igienă

După aplicarea piercingului trebuie acordată o atenţie sporită curăţeniei corporale. De reţinut este faptul că cercelul nu trebuie atins cu mâna nespălată. Locul unde este aplicată bijuteria se curăţă cu apă oxigenată sau unguent antibiotic. Înainte de vindecarea completă a locului, cercelul nu trebuie scos. Pentru siguranţă, clienţii sunt chemaţi după două zile la un control. Cel puţin două săptămâni după aplicare este bine să se evite solariul, sauna, sala de sport şi piscina.
Sfatul specialiştilor
"Nu încercaţi asta acasă!", este sfatul celor doi maeştri. Aplicarea unui piercing în limbă, sprânceană sau zonă intimă poate duce la complicaţii severe. În limbă piercingul trebuie aplicat între două vene, pentru că, în caz contrar, papilele gustative pot fi serios afectate. În sfârc, aplicarea necorespunzătoare poate duce chiar la cancer.
Aşadar, dacă v-aţi hotărât să fiţi în pas cu moda şi să vă montaţi un cercel în piele, altundeva decât în ureche, cel mai indicat este să apelaţi la un salon autorizat, pentru că este mult mai puţin riscant, iar preţul este acceptabil.
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE