Păsăricile lui Botezatu au electrizat publicul Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 93 Vizualizări

Păsăricile lui Botezatu au electrizat publicul

388_pasaricile.gifEdiţia a treia a festivalului de modă de la Târgu Mureş (cam pretenţios spus), Spring Fashion, organizat de Andy Models Agency, adică mereu exuberanta Andreea Sălăgean, a fost un eveniment deosebit pentru Târgu Mureş, dar foarte slab în contextul acestui gen de manifestări. Spre deosebire de anul trecut, situaţia tensionată din culise nu s-a mai lăsat cu o ceartă de mahala. Asta poate şi pentru faptul că cel care a coordonat toate mişcările a fost Cătălin Botezatu, care nu a mai vrut probabil să fie martorul unor scene penibile, între anumite croitorese, care îşi spun creatoare de modă.
Publicul a fost de calitate, majoritatea fiind invitaţi ai organizatorilor şi sponsorilor. Totuşi, preţul biletului a fost destul de ridicat, dacă privim lucrurile de la nivel mediu. În acelaşi timp, a fost o adevărată aventură să găseşti un plasator, care să te ajute să îţi găseşti locul. Sponsorii au fost o adevărată sursă de stres pentru spectatori, calupurile publicitare fiind nu doar foarte dese, dar şi foarte lungi.
Spectacolul a început cu mare întârziere, dar situaţia a fost salvată de Horia Brenciu, care a intrat pe scenă şi a făcut un adevărat show până când s-au terminat pregătirile în culise. Şi totuşi, Brenciu nu a putut salva tot, pentru că a predat ştafeta prezentării spectacolului pe mâna unei Antonia, care sigur nu a urmat vreun curs de dicţie. Partea bună a fost că spectatorii au ştiut să facă haz de necaz, aplaudând fiecare bâlbă. Momentele "vesele" din spectacol, pe lângă plictisitoarele calupuri publicitare, au fost cele de dans. Cu toate acestea, muzica şi luminile au creat spectacolul, câştigător şi la această categorie fiind Botezatu, care a dat clasă muzicală. Cele mai apreciate colecţii au fost cele de blană, dar şi cea de perle colorate, colecţia Metro fiind privită cu suspiciune de spectatori, care se întrebau probabil dacă Fashion TV ar accepta aşa o idee. Organizatorii au acordat şi premii celor mai bune manechine, câştigătoare detaşată fiind Raluca Togănel, elevă în clasa a XII-a. Au mai primit diplome sponsorii şi partenerii media, probabil pe principiul "să ne dăm premii noi nouă".

Ce caută Botezatu în gaşca asta?

Celebrul designer Bandi Kati, cea care a descoperit-o şi promovat-o pe Timeea Kali, care a organizat primele spectacole de acest gen la Târgu Mureş, s-a declarat terifiată de nivelul spectacolului. "Este o lipsă totală de profesionalism. Eu am încercat întotdeauna să respect standardele domeniului, atât la alcătuirea colecţiei, cât şi la prezentare, care presupune alegerea şi instruirea manechinelor. Prezenţa unui coregraf şi întreţinerea lor fizică este obligatorie. Acum mi se pare totul fix invers, dar vreau să spun că nu manechinele sunt de vină. Din toate fetele de aici se pot forma manechine bune, dar asta necesită muncă şi o concepţie de prezentare. Văd lipsa concepţiei şi la prezentare şi la comportamentul individual şi de grup. Mă miră prezenţa lui Cătălin Botezatu. De ce are el nevoie de acest spectacol, să mai poată bifa prezenţa undeva, să aibă un palmares mai bogat? Cum de a găsit de cuviinţă să intre în această gaşcă? Nu vreau să jignesc, dar în acest domeniu ori suntem profesionişti, ori suntem amatori. Iar amatorii cu profesioniştii de obicei nu se amestecă". Bandi Kati se pregăteşte pentru o prezentare la Viena.
Alături de Bandi Kati se afla o fostă manechină, Liliana Rusu, şi ea puţin dezamăgită de nivelul spectacolului. "Eu văd lipsă de suflet în tot acest spectacol. De vină nu sunt manechinele, ele chiar se străduiesc. E vorba de designeri; unii dintre ei sunt valoroşi, dar din păcate nu sunt interesaţi".
Ceea ce este foarte adevărat. La celebritatea şi succesul lui, Cătălin Botezatu s-a dovedit extraordinar de apropiat de public, de manechine, de tinerii cu care s-a fotografiat cu plăcere. Mult mai reticente s-au dovedit a fi creatoarele mai modeste, care au adoptat o atitudine destul de ostilă.

Respect pentru public

Botezatu explică de ce a ales să vină şi în acest an la Târgu Mureş: "Este vorba de respectul pe care îl port publicului, indiferent că este vorba despre publicul de la Târgu Mureş sau de cel de la Cannes sau Monte Carlo. Sunt aici pentru că cei din Târgu Mureş trebuiau să vadă ultima mea colecţie, alături de colecţiile de bijuterii ale Danei Coteanu, cele de blănuri ale unui prieten de-al meu grec din Italia, Danielle Collection, George Hojbotă, care sunt colecţii de spectacol, de trend. Ei nu sunt amatori. Ceilalţi, însă, nu sunt treaba mea, ci a organizatorilor. Dacă o asemenea manifestare nu se ridică la nivelul unui creator ca şi mine, asta e altceva. Eu sunt dator să fiu profesionist, eu am prezentat aşa cum am făcut-o şi la Bucureşti, să-mi folosesc accesoriile, bijuterii foarte multe. Dacă eu credeam că Târgu Mureş nu merită, atunci scoteam 3-4 rochii şi gata, cum au făcut şi alţi creatori. E vorba de respectul pe care mi-l port mie şi consumatorilor şi publicului din oraşul în care merg. Cât despre fete, ce să spun, le-a fost foarte greu, au mers pe tocuri foarte înalte, rochiile mele sunt făcute pentru manechine de 1,80 metri. Acestea au fost doar câteva, restul mai puţin profesioniste. Dar dacă nu le dăm puţină încredere, nu vor reuşi niciodată, nu vor avea încredere în ele. De exemplu, în seara asta au fost două fete la prima lor prezentare, iar eu le-am luat, cu riscul de a periclita o rochie. Sunt sigur că dacă prima lor prezentare a fost Botezatu, atunci cu siguranţă la următoarele vor fi foarte bune şi vor avea încredere în ele. Nu trebuie să uităm că toţi am fost începători.
Colecţia pe care am prezentat-o se numeşte "Mister" şi este inspirată din misterele Veneţiei, este una de show, care a fost premiată de foarte multe ori. A fost o prezentare de haine şi spectacol, culori, coafură, muzică.
M-au bucurat mult aplauzele, înseamnă că publicul a apreciat efortul. Voi veni cu mare plăcere la Târgu Mureş oricând. Contrar aparenţelor, nu sunt un fiţos sau un snob, deşi trăiesc într-o lume plină de parveniţi şi de snobi, încerc să mă detaşez de ei, să fiu uman, să mă cobor sau să mă ridic atunci când este cazul, nu vreau să sfidez niciodată".

Asistenţă VIP

Iuliana Dobre a venit la spectacol însoţită de doi prieteni şi tot încerca să-şi convingă soţul, prefectul Ciprian Dobre, să vină mai repede de la Sovata. "A fost un spectacol frumos, cu plusuri şi minusuri, nimic nu poate fi perfect. Mi-a plăcut în mod deosebit colecţia de blănuri, colecţia Carmen Banc, pe care o cunosc şi am fost mândră de ea şi, desigur, Cătălin Botezatu".
Printre spectatori s-a numărat şi Irinel Columbeanu, proprietarul fetelor de la Transilvania Fashion, cunoscut mai mult ca un playboy, amator şi întreţinător de fete tinere, cu dorinţă de afirmare în show-biz. Printre cele care au beneficiat de generozitatea fantelui trecut de prima tinereţe se numără Anna Lesko şi o tânără moldoveancă, Gabriela Botezan, zisă Blanche. Columbeanu, păzit de doi bodyguarzi proprii, a mai fost protejat de alţi doi. Interesant este că toţi cei din loja centrală ştiau că prea păzitul personaj lucrează la SRI şi priveau cu teamă bărbatul, speranţă a manechinelor autohtone. Se pare că însuşi Columbeanu s-a prezentat a fi de la serviciile secrete. Oricum, nu-l păştea nici un pericol, dat fiind că la Târgu Mureş este un anonim. La recepţia care a avut loc după spectacol, la hotel Concordia, Columbeanu a vorbit despre pasiunile lui. "Mie îmi plac toate femeile, nu doar cele frumoase, ele reprezintă tot ce e mai frumos în viaţa bărbaţilor. Târgu Mureş are această reputaţie, că are femei frumoase, dar sunt şi în împrejurimi. Poate că şi de aceea vin aşa de des aici, nu încercaţi să aflaţi că nu veţi reuşi (râde)".
El a urmărit foarte atent evoluţia fetelor, le-a fotografiat cu telefonul mobil şi la unele apariţii şi-a ros unghiile. A spus că dacă ar fi să aleagă din tot ce a văzut ar fi cam 80 dintre manechine.
În discuţia despre evenimentele din lumea mondenă, Columbeanu a spus că nu crede că fiul lui Ţiriac s-ar fi drogat, el însuşi a spus că detestă până şi ideea de drog. De asemenea a refuzat să discute despre reluarea relaţiei lui cu Anna Lesko.

Cora MUNTEAN
Laura IONESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE