I-a înşirat covrigi calzi pe cureaua de la pantaloni Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

I-a înşirat covrigi calzi pe cureaua de la pantaloni

397_iainsiratcovrg.gifCine iubeşte cu pasiune, găseşte întotdeauna ceva nou în persoana iubită. A reuşi să treci prin viaţă ţinându-te de mână cu jumătatea găsită în anii tinereţii, să sfidezi timpul şi felul în care acesta ne deformează fizic se întâmplă tot mai rar în ziua de azi. Doina şi Laszlo se iubesc de 40 de ani la fel ca în prima zi. Ei reuşesc să împartă sentimentul iubirii la infinit, fără a-l micşora.
Doina şi Laszlo Balazs au lucrat timp de doi ani de zile în aceeaşi fabrică, au locuit în case apropiate, s-au văzut în fiecare zi, dar nu s-au cunoscut. Abia în primăvara anului 1966 au făcut cunoştinţă, prin intermediul unui prieten comun. Ea, zodie taur, el un gemeni convins, “Pot spune că a existat atracţie fizică încă de la bun început, dar n-am crezut că pasiunea îşi poate face loc atât de repede”, spune Doina. După ce s-au văzut de câteva ori, nici unul nici celălalt nu aveau curaj să-şi exprime sentimentele. Deşi erau sincere, considerau că se mişcă prea repede. În cele din urmă, bărbatul a fost cel care a luat iniţiativă. Într-o seară de iunie, după ce s-au plimbat mai multe ore, li s-a făcut foame, motiv pentru care s-a oferit să-i cumpere iubitei covrigi calzi. A cumpărat zece. I-a înşirat pe cureaua de la pantaloni şi i-a spus: “Cam atâta, înmulţit cu zece aş vrea să trăiesc lângă tine”. Femeia nu i-a rezistat La două luni după ce s-au cunoscut, cei doi s-au şi logodit. “Ştiţi cum se spune. La boală lungă, moartea e sigură. Ne-am iubit foarte mult de la început”, continuă Daniela.

Fericirea o găsesc în nepoţi

Pe vremea tinereţii lor, posibilitatea financiară de a merge în excursii era mult mai mare.
Aveau maşină şi bani suficienţi pentru deplasări, motiv pentru care au fost aproape peste tot în ţară. Acum, ajunşi la vârsta a treia, cei doi sunt nevoiţi să trăiască cu puţin peste două milioane de lei. Din cele două pensii de boală care le intră în casă, trei sferturi se duc pe consum, curent, gaz şi medicamente. Dar pentru ei sănătatea este mult mai importantă, iar valoarea fericirii o găsesc pe chipul celor din familie. “Noi mâncăm ca să trăim, nu trăim pentru a mânca. Avem puţin dar nu este un motiv să disperăm. Am ajuns la o vârstă la care puţine lucruri ne mai pot speria. Şi, de fapt, optimismul zilei de mâine îl găsim privind doar la ce am realizat de-a lungul vieţii”, spune Laszlo.
După şase luni de căsnicie, Doina rămâne gravidă cu primul băiat, iar după un an şi jumătate de la prima naştere aduce pe lume încă un băieţel. Acum au trei nepoţi, dintre care pe unul, Szabi, l-au crescut ei de mic. Băiatul are trei ani şi, deşi a fost grav bolnav la naştere, s-a dezvoltat foarte mult, ajutat fiind de părinţi şi bunici şi apoi de personalul de la grădiniţă. Acum învaţă engleza şi ştie o mulţime de poveşti. “Îi iubim pe toţi, fără a face vreo diferenţă. Sunt şmecheri şi ştiu cum să profite de noi, iar noi le facem jocul”, spune Doina.

O tigaie de teflon a dat-o gata

Acum 14 ani, cei doi au avut nunta de argint, iar după 40 de ani de căsnicie se iubesc la fel ca în prima zi. Nu există zi de naştere, 1 sau 8 martie sau altă ocazie cu care Laszlo să nu-i ofere soţiei o mică atenţie.
“Mi-a făcut surprize de când îl ştiu. Am aici o garoafă pe care mi-a dat-o de Sf. Valentin. A trecut aproape o lună de atunci, dar eu o păstrez, aşa cum am făcut cu multe lucruri”, spune Doina. Dar suprizele nu le face doar de sărbători, atunci când ea se aşteaptă să primească ceva, ci şi spontan. Din banii puţini pe care-i are, îi mai dăruieşte câte un lănţişor cu puţină valoare materială, dar inegalabilă încărcătură sentimentală. “Lănţişor din acesta care se înnegreşte după câteva spălări, dar atât de bine îmi cade un astfel de gest, încât mă lasă cu gura deschisă”, povesteşte Doina. Cel mai neaşteptat cadou primit a fost o tigaie din teflon, iar femeia nici nu şi-a închipuit că unul din puţinii bărbaţi care ştiu să aleagă obiecte la care se pricep mai mult femeile este al ei. “Şi nu mi-a cumpărat-o din piaţă. Ci prin “teleshopping”, aşa cum a văzut el la televizor”, spune râzând Doina.
Buna înţelegere timp de 40 de ani s-a bazat în primul rând pe comunicare. În orice situaţie au luat hotărâri împreună, iar acolo unde au greşit şi-au asumat vina amândoi, fără reproşuri inutile. Pe viitor nu-şi doresc altceva decât sănătate. Şi mai multă dragoste între oameni.
Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE