Floare imaginară Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Floare imaginară

433_floareimag.gifÎn organizarea Bibliotecii Judeţene Mureş, elevii claselor V-VIII de la Şcolile Generale din Fântânele şi Călimăneşti au avut ocazia să-şi expună desenele, începând de joi, 10 martie, în generosul spaţiu pus la dispoziţie de Palatul Copiilor din Târgu Mureş. Dincolo de fantezie şi culoare, din desenele copiilor răzbate discret amprenta sensibilităţii şi gingăşiei, specifică vârstei primelor încercări artistice.
Intitulată "Floare imaginară", expoziţia este deschisă până pe data de 24 martie şi grupează desene realizate de elevi, sub îndrumarea atentă a profesoarei de desen Molnar Julia. Absolventă a Academiei de Arte Frumoase "Ion Andreescu" din Cluj-Napoca, specializarea pedagogia artei, promoţia 2003, Molnar Julia s-a dovedit a fi o îndrumătoare atentă şi perseverentă a elevilor săi. Dar, înainte de toate, un profesor cu mult har.
Nicolae BALINT

Elevii au pus mult suflet în desenele pe care le-au realizat. Chiar dacă sunt evidente şi stângăciile, lăudabilă cred că este intenţia şi preocuparea acestora pentru a da expresie sentimentelor care-i animă. Nu ştiu câţi dintre ei vor ajunge artişti, dar cu siguranţă se vor descoperi pe ei înşişi, mai buni, mai sensibili, mai preocupaţi pentru ceea ce înseamnă frumos în toate formele lui de manifestare. Cred că astăzi, când trăim într-o lume a tentaţiilor diverse, trebuie mai mult ca oricând să dovedim preocupare şi pentru cultivarea laturii sensibile. Este ceea ce în fond ne defineşte ca oameni.
Molnar Iulia, profesoară

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE