Puterea vrea să refacă majorităţile Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Puterea vrea să refacă majorităţile

437_pnl.gifDeputatul Eugen Nicolăescu, purtătorul de cuvând al PNL, a anunţat că una dintre priorităţile celor patru partide din coaliţia de guvernare este refacerea majorităţilor în consiliile locale şi judeţene, lucru prevăzut, de altfel, în protocolul de funcţionare al coaliţiei.
În acest sens există o propunere legislativă de modificare a Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, astfel încât preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, precum şi viceprimarii să pot fie revocaţi prin votul majorităţii consilierilor.
Această modificare, a precizat Eugen Nicolăescu, va facilita impunerea punctului de vedere actualei puteri, incapabilă să pună în aplicare progamul de guvernare în condiţiile în care majorităţile constituite în urma alegerilor locale au avut la bază interese sau conjuncturi şi structurile sunt dominate, în prezent, de reprezentanţi ai PSD.
Această situaţie există şi în Mureş, unde vicepreşedinţii Consiliului Judeţean aparţin PSD. "În Mureş nu este respectată voinţa alegătorilor", a subliniat Eugen Nicolăescu, în timp ce prefectul Dobre a precizat că e interesat de o bună colaborare cu consiliile locale şi primării.
Liderii judeţeni ai partidelor de guvernământ urmează ca în perioada următoare să analizeze modul de realizare a acestor majorităţi acolo unde ele sunt posibile, în acest moment existând negocieri avansate pentru schimbarea viceprimarilor în localităţi unde aceştia aparţin PSD.

Relu TĂTAR

"Majoritatea UDMR-PSD din Consiliul Judeţean vrem să o transformăm într-una UDMR-PNL-PD. Pentru aceasta e nevoie de voinţă politică, iar noi suntem în faza în care ne demonstrăm că avem voinţă politică"
Eugen Nicolăescu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE