Cristian Tătar, un român la Casa Albă Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Cristian Tătar, un român la Casa Albă

503_CristianTat.gifSuccesul este o călătorie, iar călătoria e nesfârşită. Pentru mulţi dintre tinerii români care s-au îmbarcat pe vase de croazieră sub diferite pavilioane pentru a lucra, în general, în meserii necalificate, acesta a fost primul pas spre succes. Au plecat sute, poate chiar mii de tineri şi pentru cei mai mulţi alegerea a fost una cât se poate de inspirată. Pentru un asemenea demers nu este nevoie doar de curaj şi rezistenţă, ci şi de foarte multă ambiţie şi noroc.

Unul dintre tinerii mureşeni despre care se poate spune că au avut câte puţin din toate acestea este Cristian Tătar. După 4 ani, el a ajuns la un pas de Casa Albă, la hotelul Doubletree, care face parte din lanţul Hilton şi este destinat doar VIP-urilor. Astăzi Cristi face 28 de ani şi este Food and Beverage Manager, se ocupă mai mult de carieră, dar crede că este un început şi pentru a face bani.

Aventurierul

Aventura lui a început în 2000, când, după terminarea facultăţii, era ca mai toţi tinerii dezorientat, dar încurajat de prieteni şi în special de părinţi, Eva şi Nelu Tătar, s-a gândit să încerce marea cu degetul. Ar putea fi considerată o figură de stil, însă Cristi chiar asta a făcut, pornind pe mare doar cu experienţa pe care a acumulat-o lucrând o perioadă în restaurantul mamei lui.
Prima lui ieşire a fost pe Festival Cruises, ca ospătar. Avea multe emoţii, deoarece era prima dată când pleca de acasă. “Am ajuns pe aeroport la Budapesta, ploua urât de tot şi eu mă plimbam prin ploaie gândindu-mă dacă fac bine ceea ce fac, că plec dintr-un cămin fericit şi o familie perfectă în necunoscut”, îşi aminteşte Cristi. A doua zi a ajuns la Dubrovnik, în Croaţia, de unde urma să se îmbarce şi a avut un şoc când a văzut cât era de mare vasul. Primul lui loc de muncă s-a numit MISTRAL. Erau cam o mie de oameni în echipaj la 2.500 de pasageri. A durat o lună până s-a obişnuit şi timp de 5 luni a colindat o mulţime de ţări. Şi-a terminat contractul şi primul lui gând a fost să renunţe, deoarece nu-l atrăgea deloc meseria de ospătar. După o vacanţă de 9 luni s-a plictisit şi a plecat din nou pe un vas, de această dată mai mic. “Am plecat în prima croazieră cu noul vas VISTMAR, de 300 de pasageri în 4 decembrie 2002. Am trecut prin Teneriffe, insulele Canare şi Maroc, iar după o săptămână am traversat oceanul şi am ajuns în Caraibe, unde ne-am învârtit vreo două luni, după care am pornit în croaziera vieţii mele în Brazilia şi Argentina. Am ajuns în Rio de Janeiro chiar în prima zi a carnavalului. A fost o nebunie imensă, toată lumea dansa, bea şi se distra, era ca un vis. Seara, după câteva pahare de Caiperinia, am intrat şi noi în ritmul carnavalului. După ce am stat 5 zile la Rio am plecat în croazieră pe Amazon, până la izvoare. A fost minunat, am vazut animale de care nici nu auzisem până atunci, am fost la vânătoare de crocodili, am fost la pescuit de piranha, am întâlnit o grămadă de triburi băştinaşe, am încercat să discutăm cu ei, dar nu am reuşit. Am făcut croaziere prin multe locuri exotice: Guatemala, Honduras, Peru, Mexic, Salvador, Caraibe şi SUA”, îşi aminteşte Cristi.

În mijlocul starurilor

După ce a ajuns în vacanţă l-a sunat agentul de recrutare pentru Cristal Cruises şi i-a spus că are ceva special pentru el, dar că trebuie să plece în două săptămâni. Deşi era foarte obosit, s-a hotărât să plece, deoarece era singura companie de vase de croazieră cotată la 6 stele. A ajuns la Los Angeles şi a început munca de ospătar la bordul celui mai luxos vas de croazieră din lume, Cristal Harmony, cu care a făcut croaziere în SUA, Canada şi Alaska.
Datorită acestor referinţe i-a fost destul de uşor să-şi găsească ceea ce visa: o slujbă pe uscat, şi nu oriunde, ci în lanţul hotelier Hilton, la hotelul aflat în apropierea Casei Albe, frecventat de toate VIP-urile, de la politicieni la artişti. “După o lună, când au văzut că am experienţă, am fost promovat în poziţia de manager de restaurant, iar după 6 luni mă ocup de toată mâncarea şi băutura din hotel”, ne-a scris Cristi.
Chiar dacă aproape tot ceea ce câştigă se duce pe cheltuielile de studii, Cristi este foarte mulţumit. El spune că nu ar fi putut realiza nimic dacă nu-i avea alături pe părinţii lui. Prin intermediul cotidianului Zi de Zi, astăzi, de ziua lui, Cristi le transmite părinţilor o urare simplă: “Vă iubesc mult şi vă mulţumesc din suflet”.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE