Cristi multumeşte reghinenilor Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Cristi multumeşte reghinenilor

515_Cristi.gifÎn urma reportajului apărut în recentul număr al Ziarului de Mureş, povestea copilului din Reghin de numai 9 ani care s-a înecat în Canalul Morii a răscolit sufletele părinţilor din Târgu-Mureş. "Este un mare necaz să-ţi pierzi copilul. Şi parcă nu e de ajuns această durere, mai trebuie să te loveşti şi de nepăsarea autorităţilor. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva unei familii foarte sărace care nu ar avea bani să angajeze firme de scafandri? Ce s-ar întâmpla cu victima? Ar fi lăsată dusă de ape până la nesfârşit?", întreabă Ioan Mărginean, din Târgu-Mureş. Alte două mame şi-au exprimat dorinţa de a fi menţionate numele celor care au adus trupul la mal "pentru că, oraşul trebuie să ştie că există oameni pe care se pot baza la necaz".
Acum nouă zile, Cristian Negru, terminându-şi mai repede temele pentru şcoală, a pornit împreună cu un prieten mai mic decât el cu un an de zile să se joace. Au ajuns în preajma apei şi au păşit pe gheaţa care părea rezistentă. Înainte de ora 18.00, gheaţa a cedat sub picioarele lor, iar distanţa de doar doi paşi dintre copii au făcut ca destinele copiilor să fie diferite. Rareş, băiatul mai mic, a reuşit să se prindă de o bucată de gheaţă şi să înainteze către mal, iar un trecător care l-a văzut i-a sărit în ajutor imediat. Cristi a fost înghiţit imediat de vâltoare, iar când a încercat să iasă la suprafaţă, apa l-a dus imediat câţiva metri mai încolo, îngropându-l sub gheaţa groasă.
La faţa locului au venit imediat pompierii, salvarea şi poliţia. Până a ajuns Rareş acasă să povestească părinţilor ce s-a întâmplat, până au fost sesizate autorităţile, timpul s-a scurs. Acesta fost motivul pentru care echipa de pompieri, după două ore de căutare, a renunţat. "Nu stă în sarcinile noastre să căutăm victimele, ci să le salvăm. Ori, un om care a stat mai multe minute sub apă este considerat mort. Noi am ajuns imediat după ce am primit apelul de urgenţă, dar asta a fost după o jumătate de oră de la accident", a spus Ioan Chilbucudean, comandantul Detaşamentului Pomperi Reghin. Acesta i-a înmânat tatălui un număr de telefon al unei firme de scafandri, cu punct de lucru tocmai în Cluj-Napoca. "Au căutat vreo două ore, au spart mai puţin de trei metri pătraţi, li s-a rupt cangea şi au renunţat pe motiv că s-a lăsat seara şi că, oricum, nu e de datoria lor să caute", a spus Ana Negru, mama băiatului. Căutatea victimei nu intra în responsabilitatea niciunei autorităţi, sarcina de a-şi aduce copilul la mal revenind părinţilor.
În ajutorul părinţilor au sărit oamenii care se aflau pe mal. Au spart kilometri de gheaţă groasă cu căngi sau topoare, au tras bucăţile către mal cu furcile, cu frânghii şi chiar cu mâinile goale, muncind la lumina farurilor de la maşini şi a unui reflector. Disperaţi, părinţii s-au gândit să oprească apa să nu ducă trupul băiatului mult prea departe, dar pescarii i-au sfătuit să nu închidă barajul. Astfel, gheaţa groasă s-ar fi lăsat în jos şi ar fi scufundat victima în mâl. Târziu în nopate, oamenii au oprit căutările, promiţând că, a doua zi le vor relua la prima oră a dimineţii. Vineri, la ora 7.00 s-au apucat din nou. După două ore, trupul îngheţat al băiatului a fost găsit, liniştit şi cu o mână ridicată deasupra capului, semn că a încercat să se prindă de ceva înainte de a fi scufundat în apă, semn că încerca să ceară ajutor şi după de ce a murit. "Băiatul meu a stat o noapte întreagă sub apă. Eu nu pot mulţumi niciunei autorităţi pentru ce au făcut. Cei care mi-au adus în braţe trupul neînsufleţit al copilului sunt Traian Dreptate, Orendi Zoltan, Cristi, Vasilică, Piri, Dinu, Vasile şi Cozma. Cu ei, Reghinul ar trebui să se mândrească", a spus Iosif Negru.
De undeva de sus, Cristi le mulţumeşte.
Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE