Eşec recunoscut Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Eşec recunoscut

Preşedintele Iranului, Mohammad Khatami, a adresat un mesaj de Anul Nou iranian în care a recunoscut că reformele iniţiate în ţară s-au confruntat cu unele dificultăţi, însă le-a cerut compatrioţilor săi să dea dovadă de răbdare.
"În ultimii opt ani, voi, eu, ca şi întreaga naţiune, am avut suişuri şi coborâşuri (…) şi chiar dacă nu am spus totul, tot timpul, tot ceea ce am spus a reprezentat adevărul", a declarat preşedintele Khatami, al cărui mandat expiră în cursul acestui an.
Şeful statului, care a trebuit să se confrunte cu obstacolele ridicate de conservatori în calea aplicări politicii sale de liberalizare socială si economică, a precizat că reformele vor continua."Una dintre problemele noastre este reprezentată de ameninţările şi presiunile străine, menite să oprească progresul rapid în Irak şi să blocheze transformarea acestuia în ţara cea mai democrată şi mai puternică din regiune", a continuat şeful statului iranian, ales cu entuziasm în 1997 şi reales în 2001, de un electorat dornic de reforme, însă decepţionat de rezultate. Demnitarul iranian, care, conform Constitutiei ţării, nu poate candida pentru un nou mandat, şi-a încheiat discursul afirmând că "Norouz (Anul Nou iranian) nu reprezintă un sfârşit, ci un început".
Norouz, marea sărbătoare tradiţională laică a iranienilor, a început în acest an duminică, la ora 16,03 si 24 de secunde si coincide cu sosirea primăverii. Calendarul marchează luni prima zi a anului iranian şi anunţă două săptămâni în care toate activităţile se opresc, iranienii consacrând acest timp liber întâlnirilor cu familia şi cu prietenii. I.B.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE