Reghina Farcas isi contesta adversara Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 143 Vizualizări

Reghina Farcas isi contesta adversara

544_ReghinaFar.gifPotenţiala înlocuire a actualului director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş naşte o vie dispută pe marginea dosarului profesional al viitorului şef al instituţiei, Luminiţa Core. Astfel, soţia vicepreşedintelui PD Mureş, Alexandru Core, a pierdut în 1998 concursul pentru postul de director adjunct al AJOFM şi, neîmpăcată, după câţiva ani a făcut plângere penală împotriva actualului director, care, culmea, nu a fost în comisia de examinare.

Disputele pentru şefia AJOFM readuce în prim plan un mai vechi conflict între actualul director executiv al instituţiei publice, Reghina Fărcaş, şi potenţiala sa înlocuitoare, Luminiţa Core, soţia vicepreşedintelui PD Mureş, Alexandru Core. Luminiţa Core a participat în 1998 la concursul pentru ocuparea postului de director adjunct al instituţiei. În acea vreme, când CDR era la guvernare iar unul dintre partidele aflate în coaliţie era şi PD, Luminiţa Core era angajată a AJOFM şi susţinută de PD pentru a ajunge la şefia instituţiei. Doar că la concurs, care a constat din două probe (scris şi oral), cu toată "indulgenţa" comisiei de examinare – concursul s-a desfăşurat la Bucureşti – Luminiţa Core nu a reuşit să promoveze examenul oral. Reghina Fărcaş, directorul executiv al AJOFM, a recunoscut că nu a avut nici o legătură cu acel concurs de care s-a amintit inclusiv în materialul publicat în urmă cu două numere în cotidianul nostru.
Disputele nu s-au încheiat însă acolo.

Contestaţie nefondată

Neîmpăcată cu pierderea concursului, Luminiţa Core a înaintat după câţiva ani Poliţiei Târgu Mureş, Biroul Poliţiei Economico-Financiare, o plângere penală împotriva directorului Fărcaş, prin care arăta că i-a fost modificat actul adiţional la contractul individual de muncă. "Luminiţa Core nu a înţeles verbul a participa", a afirmat Reghina Fărcaş despre plângerea penală care i-a fost întocmită.
În răspunsul înaintat Poliţiei Târgu Mureş şi semnat atât de directorul instituţiei, cât şi de directorul buget, ec. Decsei Eva, respectiv de şeful Biroului legislaţie şi contencios, Alexandru Ionescu, s-a arătat că actul adiţional "a fost modificat în corpul de text înainte de semnarea acestuia de către părţi". Mai mult, semnatarii adresei nr. 9063/21 noiembrie 2001 au consemnat că, dacă s-ar fi întâmplat astfel, Luminiţa Core ar fi trebuit să fie şi în posesia actului adiţional nemodificat, lucru pe care reclamanta nu l-a demonstrat. De asemenea, în apărarea lor, "pârâţii" au arătat că astfel de corecturi au fost inserate şi în actele adiţionale semnate şi de alţi angajaţi, corectură care precizăm nu schimba cu nimic înţelesul stipulaţiei.
După puţin timp, Luminiţa Core a plecat din AJOFM, iar în prezent, după afirmaţiile Reghinei Fărcaş, nu are loc de muncă.

Controale politice la Fărcaş

Vă reamintim că acum două zile preşedintele PD Mureş, Dinu Socotar, a recunoscut că funcţia de director executiv al AJOFM este arvunit PD, respectiv Luminiţei Core, exprimându-şi totodată nedenumirea că noi ne-am permis să ne exprimăm părerea despre activitatea AJOFM ca fiind bună. Ceea ce ne-a nedumerit pe noi a fost că Dinu Socotar ne-a declarat pe un ton care nu prevestea nimic bun pentru şeful AJOFM că vom vedea noi după control ce activitate a avut instituţia sub conducerea Reghinei Fărcaş. Să înţelegem că a fost o comandă politică acest control?
Ligia VORO

"Luminiţa Core este o persoană cu un comportament neprofesional, care s-a lăsat prinsă în plasa bârfelor şi a unor reguli nescrise de birou. Activitatea ei a fost lipsită de rezultate ceea ce a contribuit la omorârea propriei cariere. Nu a avut încredere în ea şi a dat vina pe mine pentru eşecul ei. Nu a avut capacitatea de
a-şi analiza judecata greşită care, de fapt, i-au determinat eşecul",
director executiv AJOFM,
Reghina Fărcaş

"Trebuie să avem curajul şi să spunem clar că, indiferent de rezultatele profesionale, sunt oameni în care nu mai putem avea încredere. Au fost prea servili fostei puteri. Probabil că spiritul legii îl vor respecta că nu au încotro, însă este exclus să respecte programul nostru de guvernare, principiile noastre, după ce au fost puşi acolo de PSD. Nu spun neapărat că doamna Reghina Fărcaş va fi schimbată. Noi avem un om pentru acest post, dar dacă la control va ieşi că totul e ok, nu o va schimba nimeni",
Dinu Socotar, preşedintele PD

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE