Iliescu îi consideră pe măgari mai civilizaţi decât ziariştii Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Iliescu îi consideră pe măgari mai civilizaţi decât ziariştii

562_Iliescu.gifVizita senatorului Ion Iliescu în Târgu Mureş a fost plină de surprize, vioiul fost preşedinte ha-zardându-se în declaraţii dintre cele mai ciudate. Dacă se mai adaugă şi întâlnirea cu primarul Dorin Florea, care l-a aşteptat pe fostul preşedinte în faţa Hotelului Continental precum un hamal de lux, atunci se poate spune că, după ce a căzut în urmă cu câţiva ani pe scările Palatului Culturii, Ion Iliescu este un om norocos. În plus, la cum arată acum, Iliescu are toate şansele să mai facă politică încă 20 de ani.

Dacă în ultimele două zile fostul şef al statului a reuşit să stârnească furia ziariştilor, catalogându-i drept "măgari" pentru că au avut "tupeul" să îl întrebe despre dosarul revoluţiei, ieri acesta a ţinut să accentueze dispreţul pe care-l are faţă de presă. "Ieri (n. red. miercuri), într-adevăr m-am enervat şi îmi pare rău că am jignit măgarii, care sunt animale mai civilizate şi mai puţin agresive", a spus Iliescu în hazul general, al pesediştilor, dar – din păcate – şi al ziariştilor, care au găsit de cuviinţă să se amuze de jignirile aduse de un înalt demnitar.

Ultramăsuri de securitate

Ion Iliescu a ajuns la Hotelul Continental din Târgu Mureş pu-ţin înainte de prânz, cu o suită impresionantă de girofaruri şi trupe de ordine. Gălăgia excesivă a fost primită de locuitori pe măsură, aceştia înjurând cu foc prin centru. Fenomenul de anti-patie s-a amplificat când s-a aflat că este vorba despre vizita lui Ion Iliescu. Fostul şef s-a bucurat de acelaşi tratament când, în intenţia de a face o baie de mulţime, s-a deplasat pe jos de la hotel până la sediul PSD. De altfel, la hotel nu a stat mai mult de 5 minute, cât s-a cazat şi a intrat la baie, acesta fiind primul loc pe care l-a căutat după ce a coborât din maşină. După care a pornit pe jos spre sediul PSD, din dorinţa de a face o baie de mulţime, dar oamenii l-au pri-vit cu multă ostilitate. De altfel, înjurături bilingve s-au putut auzi şi la trecerea coloanei oficiale prin oraş.
Maestru de ceremonii a fost Viorel Bubău, care nu a pierdut ocazia de a ieşi în evidenţă în faţa fostului şef al statului, cu aceeaşi obedienţă manifestată şi faţă de Adrian Năstase, la ultima vizită a acestuia în Sântana de Mureş. Dată fiind reputaţia primarului, se pare că cei de la restaurant şi-au luat măsuri de siguranţă, încasând anticipat contravaloarea serviciilor. Iar dacă nu au făcut-o, gre-şeală.
Ion Iliescu a mâncat clătite cu piept de pui, un muşchi de curcan "bonne femme" (femeie bună) şi tradiţionalul vargabeles.
Drumul de la hotel la sediul PSD a fost pavat cu bune intenţii la siguranţa senatorului, din loc în loc fiind plantaţi jandarmi, ofiţeri SPP şi poliţişti cu sau fără aco-perire. Şoferii au rămas rezemaţi de jeepuri contemplând clădirea teatrului şi fetele care admirau, la rândul lor, limuzinele ex-prezidenţiale.

Iliescu nu se simte vinovat pentru martie '90

După ce presa de ieri a lansat ipoteza că Ion Iliescu ar putea fi pus sub acuzare pentru evenimentele de la Revoluţie şi părea că l-au lăsat nervii, acesta a vorbit cu multă seninătate despre evenimentele din martie '90 de la Târgu Mureş. Acuzat de o parte dintre participanţii direcţi, români şi maghiari, de faptul că neimplicarea preşedintelui a dus la escala-darea conflictului, Iliescu a res-pins toate acuzaţiile. El a spus că
l-a trimis la Târgu Mureş pe Gelu Voican Voiculescu şi a recunoscut că a discutat cu Virgil Măgureanu, dar a spus că nici acesta nu a avut nici o implicare. Senatorul PSD
s-a declarat foarte contrariat de faptul că unii "iresponsabili" acre-ditează ideea că martorii unor astfel de evenimente ar trebui să fie inculpaţi.
"Ar fi o ticăloşie şi o obrăznicie ca Iliescu să devină din martor, inculpat", a spus fostul preşedinte.
Ion Iliescu a mai vorbit despre ilegalităţile făcute de actuala pu-tere, dar şi despre cauza eşecului PSD în alegeri.
De altfel, fostul preşedinte a recunoscut că nici în 2000 nu PSD a câştigat alegerile, dar dat fiind faptul că a câştigat alegerile prezidenţiale a fost posibil să formeze guvernul.
Ion Iliescu a mai declarat că fiecare candidat la o funcţie în PSD va fi obligat să facă o de-claraţie pe proprie răspundere în privinţa averii, moralităţii şi a le-găturilor cu fosta Securitate.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE