Ceaţă guvernamentală în Justiţie Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Ceaţă guvernamentală în Justiţie

626_Ligia.gifPresaţi de Uniunea Europeană care ne-a arătat cartonaşul roşu când a venit vor-ba de reforma în justiţie, ai noştri guvernanţi oranj, PUR-i şi UDMR-işti s-au întrunit într-o n-şedinţă pentru a dezbate măsurile ce se impun a fi luate pentru a nu ne tot acuza occidentalii că suntem afectaţi de cangrena corupţiei sau că justiţia este o noţiune desuetă, atâta timp cât nu-şi atinge scopul.
Nu m-ar fi preocupat atât de mult cele discutate în şedinţa de ieri a Guvernului, prezidată de chiar preşedintele Băsescu, dacă nu mi-ar fi atras atenţia unele aspecte cel puţin paradoxale ale dezbaterilor.
Astfel, după ce şi-au rea-firmat, tot a nu ştiu câta oară, sprijinul pentru Monica Ma-covei, ministrul Justiţiei, ţintă, dacă ar fi să-i cităm, a unor atacuri injuste, preşedintele Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au decretat necesitatea întăririi PNA.
Dacă ar fi să ne amintim, şi bănuim că nu este vorba doar de inconsecvenţă, unul dintre adversarii declaraţi care nu s-a sfiit să-şi declare duş-mănia faţă de ministru a fost însuşi şeful PNA, Ioan Ama-rie.
După aceea, dovedind, încă nu m-am lămurit ce vrea să fie, din nou inconstanţă şi labilitate (?), guvernanţii pre-zidaţi de cuplul Băsescu – Tăriceanu a decis ca PNA şi celelalte parchete să fie pe acelaşi palier de responsa-bilităţi, un fel de uniformizare a rolului fiecărui parchet, mai ales în lupta anticorupţie.
Ne aflăm iarăşi în faţa unui paradox: după ce au de-cretat întărirea PNA, care ori-cum, prin legea de organizare şi funcţionare era în net avantaj faţă de parchetele civile, guvernanţii se întorc 180 de grade şi nivelează importanţa tuturor parchetelor.
Sunt doar câteva exemple, la o lecturare superficială a măsurilor, care vor deveni legi, de reformare a justiţiei. Din păcate, dezlânate, antagonice şi, pe alocuri, chiar ab-surde. Iar aceste breşe pe care le-am observat noi nu credem că vor scăpa ochilor vigilenţi ai raportorilor europeni, ai comisarilor pentru aderare, darmite UE. Să fi fost doar emoţia acelui deadline fatidic – 31 martie? Sau perioada scurtă de timp avută la dispoziţie pentru o reformă reală a Justiţiei şi o inventariere e-xactă a problemelor cu care se confruntă instanţele din Ro-mânia?
Până una alta mai sunt două săptămâni până la a-nunţul oficial de aderare a României în 2007 şi doar o zi până la demisia crucişătorului PNA, Ioan Amarie. Să nu fie doar o păcăleală, de 1 aprilie.
de Ligia Voro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE