Salt istoric pentru ASA Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Salt istoric pentru ASA

678_salt.gif"N-am mai fost de zeci de ani pe primul loc în campionat, în retur", a remarcat un spectator la finalul meciului de vineri dintre ASA şi Gaz, în urma căruia formaţia militară a urcat pe prima poziţie a clasamentului. Cel puţin până vineri, când vor juca derby-ul seriei cu Tractorul, fotbaliştii de la ASA se poate mândri cu această postură.

ASA – Gaz Metan a fost, poate, unul din cele dinamice meciuri jucate în ultima vreme în seria a 8-a. ASA avea nevoie de o victorie, ca să nu piardă contactul cu plutonul fruntaş, în timp ce Gaz Metan, aflată la rândul ei aproape de primul loc, era hotărâtă să-şi vândă scump pielea. Şi a făcut-o, pentru că gazdele au reuşit să depăşească, cu finalizare, defensiva găzarilor doar o singură dată. S-a întâmplat în minutul 64, când o Târnăveanu, omul care acum trei etape marca unicul gol al militarilor în meciul cu Avântul Reghin, a reluat, frumos, cu capul, din marginea careului mic, în stânga portarului Baby.
Chiar dacă oaspeţii, prin Şerban, în special, au prins de câteva ori descoperită apărarea celor de la ASA, gazdele au impus ritmul şi direcţia jocului în marea majoritate a timpului.
Putea fi 1-0 în secunda 30, dacă Târnăveanu nu ar fi trimis pe lângă dintr-o situaţie de unu la unu cu portarul oaspeţilor. Medicinistul şi-a spălat însă păcatul din debut de meci, în repiza a doua. atunci când mingea lovită impecabil cu capul s-a odihnit în plasa porţii găzarilor şi a adus victoria izbăvitoare.
La un minut după fluierul final jucătorii de la ASA au aflat că sunt lideri. Tractorul pierduse la Sfântu Gheorghe, cu 2-0, aşa că militarii au urcat pe primul loc. Speranţa s-a reaprins. Cei aproape o mie de mureşeni veniţi să vadă meciul îşi făceau probabil calcule, cu gândul la o mult-visată promovare. Mai e mult însă până în Divizia B, mai ales că două-trei accidentări golesc, practic, banca de rezerve a celor de la ASA.
Cât despre Gaz Metan, echipa antrenată de Florea Ispir a fost nevoită să se mulţumească cu gândul că nu a făcut un joc rău. Şi pentru găzari urmează o întâlnire de gradul III, vineri, când vor întâlni acasă, la Târgu Mureş, formaţia Forex Braşov.

Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE