Bubău s-a internat  din disperare Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Bubău s-a internat din disperare

680_Bubau.gifBătăuşul primar din Sântana, Viorel Bubău, s-a internat la Spitalul Municipal Bucureşti l Edilul afirmă că are pierderi de memorie l Disimularea nu îi oferă însă perspective mai bune l Bubău riscă să fie suspendat din funcţia de primar
l Reprezentanţii CJ şi ai Prefecturii sunt contrariaţi de incidentul sângeros de la Complexul de Armăsari l "Aceasta este adevărata faţă a primarului pesedist Bubău", a conchis prefectul Ciprian Dobre

Primarul-călăreţ de Sântana, Viorel Bubău, a bătut cu cruzime o sportivă, angajată a RNP, pe motiv că aceasta ar fi furnizat presei informaţii care-l puneau într-o lumină nefavorabilă. Nefericitul incident a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în incinta Complexului de Armăsari – proprietatea RNP. Reacţiile la acest incident continuă să apară. Conducerea Prefecturii şi cea a Consiliului Judeţean condamnă atitudinea violentă a lui Bubău. Acesta riscă să fie suspendat din funcţia de primar.

Bubău – pericol public

Având în vedere comportamentul brutal al lui Viorel Bubău, cât şi declaraţiile acestuia ("M-am internat la Spitalul Municipal pentru că am suferit un traumatism cranio-cerebral, probabil de pe urma unei căzături la antrenament, şi nu îmi amintesc ce am făcut în ultimele zile"), la care se adaugă şi permisul de port armă (acesta fiind posesorul unui pistol cu gaze), edilul din Sântana poate fi considerat un pericol public. "Permisul de port armă se eliberează având la bază fişa medicală în care sunt incluse rezultatele mai multor analize, inclusiv psihiatrice. Permisul se poate suspenda la recomandarea medicului. Armele sunt făcute pentru autoapărare, sunt cu gaze iritante, lacrimogene…", a declarat agentul de poliţie Aurelian Marc de la departamentul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Mureş. Din păcate, însă, permisul de port armă se poate retrage numai după o nouă expertiză medicală, solicitată de organele competente (instanţa, în acest caz).

"Bubău şi-a arătat adevărata faţă"

Fapta violentă a lui Bubău nu a rămas fără ecou nici la nivelul CJ. "Dacă e adevărat tot ce se spune şi se scrie în presă, atunci consider că fapta lui Bubău este una gravă. Ca şi preşedinte al CJ nu am calitatea de a lua măsuri deocamdată. ţnsă, după ce organele abilitate îşi vor da verdictul şi vor face constatările necesare, atunci, conform legii 215, se pot lua măsuri privind suspendarea primarului Bubău din funcţie", a fost de părere preşedintele CJ, Lokodi Edita. De asemenea, preşedintele CJ a afirmat faptul că, până la urmă, chiar şi varianta mai nou adoptată de Bubău, şi anume aceea că are pierderi de memorie, nu mai este compatibilă cu funcţia de primar, suspendarea impunându-se şi în această situaţie. "ţn funcţie de rezultatele actului medical, vom vedea care vor fi măsurile pe care le vom lua la nivel de conducere", a conchis Lokodi.
Prefectul Ciprian Dobre este, de asemenea, contrariat de cele întâmplate în cursul săptămânii trecute, dar afirmă că acest lucru era de aşteptat. "Acest incident nu face cinste nici funcţiei de primar, nici PSD. ţn legătură cu cele afirmate de Bubău, cu pierderile de memorie, multă lume bănuia acest lucru. Aceasta este adevărata faţă a primarului pesedist Bubău. Un om care bate o femeie nu merită multe… Noi, ca instituţie, vom lua o decizie după ce organele abilitate vor da o hotărâre definitivă", a declarat prefectul Ciprian Dobre.

Victimă a propriilor mârşăvii

Colegul de breaslă a lui Bubău, viceprimarul Balazs Iosif, a declarat însă că, deşi cunoaşte incidentul de la Complexul de Armăsari, nu se pronunţă, pentru că nu vrea să intervină într-o discuţie care nu-l priveşte.
Este clar, deci, că viitorul lui Bubău, cu sau fără un certificat de la secţia de neurochirurgie de la Spitalul Municipal Bucureşti, este pus sub semnul întrebării. Vom reveni.
Cristina CORNEA

Legea 215/2001
ART. 77
(1) În exercitarea funcţiei, primarul este ocrotit de lege.
(2) Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către parchet sau de instanţa de judecată, după caz, prefectului, care prin ordin constată suspendarea mandatului.
(3) Ordinul de suspendare se comunică de îndată primarului.
(4) Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la alin. (2).

Toate reacţiile cititorilor noştri cu privire la materialul apărut în ediţia de luni a ZIARULUI de Mureş condamnă atitudiunea primarului Bubău. Reacţiile negative au vizat nu doar incidentul de săptămâna trecută. Astfel, părerile celor care au vizitat site-ul ZIARULUI (www.ziaruldemures.ro) au făcut referire şi la calităţile de primar ale lui Bubău, care lasă de dorit, dar şi sprijinul orb al PSD, de care, până acum, Bubău s-a folosit.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE