Coadă la produsele expirate ale puterii Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Coadă la produsele expirate ale puterii

750_coraMuntean.gifAtitudinea arogantă a politicienilor faţă electorat rezidă în felul cum înţeleg ei să trateze presa. Din start trebuie spus că ziariştii nu caută şi nu difuzează informaţia venită din cercurile puterii, politice sau ale administraţiei pentru că nu au altă treabă, ci pentru că doresc ca oamenii să fie informaţi. Prin urmare, în virtutea legii, toţi cei mai sus pomeniţi au obligaţia de a pune la dispoziţia presei aceste informaţii, nediscreţionar şi fără interese. De obicei aceştia preferă să se adreseze populaţiei prin
intermediul televiziunilor, conferindu-şi avantajul că se şi văd pe sticlă. Prefectul Ciprian Dobre greşeşte grosolan faţă de presa mureşeană şi nu pentru prima dată. Ieri a convocat o conferinţă de presă în care urma să se laude cu realizările lui de când este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Ieri, după ce şi-a prezentat acest raport la un post de radio şi două televiziuni, ne-a chemat şi pe noi, cei care contăm mai puţin în ochii lui. Deşi nu scapă nici o ocazie de a ne declara dragostea lui, de fiecare dată prefectul întârzie nepermis de mult la conferinţele de presă, cum
s-a întâmplat şi ieri. Prin urmare, ne ţine la coadă pentru a ne da marfă expirată, aşa înţelege Ciprian Dobre să respecte presa. Prefectul ar trebui să ştie că în perioada în care noi stăm şi-l ascultăm suntem la muncă, nu suntem nici poeţii şi nici scribii puterii, că în afară de el mai există şi alte evenimente. Culmea este că atunci când se fac conferinţele la liberali, încep la ora anunţată.
O altă categorie de politicieni care sfidează în mod constant presa sunt cei de la UDMR. Nu avem pretenţii să fim trataţi măcar cu un pahar cu apă, dar nici ei, niciodată nu sunt punctuali. Cu mici excepţii, PSD se ţine de orarul stabilit, dar şi pentru a ajunge la această semipunctualitate a fost nevoie să treacă în opoziţie.
În semn de protest faţă de această sfidare, ieri am boicotat cu toţii conferinţa de presă a prefectului şi aş vrea să cred că aceeaşi solidaritate de breaslă va funcţiona în toate situaţiile. Poate că astfel vor învăţa şi politicienii că, deşi tot ceea ce fac se bazează pe minciună şi dezinformarea populaţiei, aproape singura punte de legătură dintre ei şi oameni este presa. Pe care nu trebuie să o cumpere, nu trebuie să o gâdile, ci doar să respecte oamenii care-şi fac cu onestitate meseria. În plus, actuala putere nu trebuie să uite că a ajuns aici datorită presei, care i-a acordat un singur cec în alb.
de Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE