Sezonul lacurilor Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Sezonul lacurilor

809_Sezonul.gifÎncălzirea vremii i-a făcut pe amatorii pescuitului să ia drumul către baltă, în căutare de peşte. Dacă exemplarele frumoase de crap se lasă încă aşteptate, pescarii se descurcă foarte bine la caras.

După o iarnă lungă, amatorii sportului cu undiţa pot să se apuce de treabă din nou şi să-şi umple juvelnicele cu peşte. Pentru că pe apele curgătoare pescuitul este interzis, în această perioadă toată atenţia lor se concentrează asupra lacurilor. Vor putea reveni pe Mureş abia după încheierea perioadei de prohibiţie.
În privinţa lacurilor nu au apărut mari schimbări faţă de anul trecut. Destinaţiile au rămas în mare aceleaşi, iar majoritatea celor care le administrează au păstrat preţurile din 2004. La Zau de Câmpie, Bujor 1, Bujor 2, Glodeni, Iernut, Şăulia de Câmpie, taxa este de 200.000 de lei.
Cât despre trofee, veştile venite de la pescari sunt încurajatoare. Se aude că la Zau de Câmpie a început să mişte bine carasul şi au fost prinse câteva exemplare de crap. De asemenea, au ajuns în cârligele pescarilor şi câteva exemplare de şalău. Despre crap se aud veşti şi de la Bezid. Martorii spun că au fost prinse şi aici câteva exemplare de 2-3 kilograme, numai că pe lacul de la Bezid experienţa de pescar nu este suficientă. Este nevoie şi de o cunoaştere bună a lacului.
Alte destinaţii pentru amatorii pescuitului la baltă sunt Fărăgău, Şăulia, Miheş, Glodeni sau Sâncraiul de Mureş, unde există lacul “Peştişorul de Aur”.
Magazinele de pescuit s-au adaptat şi ele perioadei oferind spre vânzare momeli, inclusiv vii ,viermişori, râme, tubi.
Pescarii mai experimentaţi spun că mai este nevoie de aproximativ 2-3 săptămâni până când crapul îşi va da drumul şi va putea fi capturat nu numai accidental.
Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE