Ţară de folclorişti Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Ţară de folclorişti

832_Tara.gifEste foarte clar că suntem un popor care nu ne putem nici doza şi nici distribui atenţia. Sunt la modă manelele? Toţi ne concentrăm pe manele, în dezbateri interminabile pro şi contra. E în vogă dance-ul? Toţi suntem experţi în play-back. Acum se trage un semnal de alarmă, cică dispare folclorul. Total fals. Duminică, cel puţin cinci canale TV dădeau folclor din greu, chiar şi pe canalele de muzică nefolclorice răsunau tot melodii convertite sau pervertite în folclor.

Nici Mihaela Rădulescu, cu "Duminica în familie", nu s-a lăsat mai prejos, organizând, cică, primul concurs de ţărănci – intitulat "Eu mi-ss mândră în sat". Este foarte adevărat că mândrele concurente nu aveau nici o tangenţă cu satul şi, colac peste pupăză, Mihaela a uitat să se îmbrace de tot. Printre ii şi catrinţe, poale asortate cu pantofi de firmă, unghii frumos lăcuite, apariţia Mihaelei în furou, în partea superioară, a avut efectul scontat. Cei mai mulţi telespectatori au uitat de aspirantele la "mi-ss"(ce inovaţie gramaticală!) şi au dezbătut chestiunea prezentatoarei: "bun, a slăbit, dar trebuia să-şi ia totuşi bluză", "când îşi remontează silicoanele, că se vede că nu-s?" şi alte dileme legate de încercarea Mihaelei de a părea populară (adică de la sat). După ce că în tot timpul emisiunii nu s-au luat decât două telefoane în direct, Mihaela s-a răţoit, spre final, la telespectatori: "Şi mai lăsaţi telefoanele, că aţi înroşit linia". Madam Judith, mai bine ai sugera producătorilor să pună, cum fac şi alte televiziuni, un telefon mort, care sună ocupat în gol până îşi taie apelanţii venele, cheamă salvarea, dar rămâi fără rating!
Un altfel de folclor, dar mult mai de calitate, a avut loc pe TVR, la prezentarea de modă a Lizei Panait. Dacă toţi ţiganii ar fi ca Liza, cu siguranţă că am fi mândri că avem atâţia tuciurii în ţară. Creatoarea de modă a dat clasă la tot ce vrea să însemne fashion în România, a fost artă de bun gust, începând de la creaţii la manechine şi muzică ţigănească live.
Realitatea TV nu mai poate da o ştire fără să consulte un expert, aşa că jumătate din realizatorii lor au devenit fie experţi în probleme arabe, fie în politică. Noroc că pe timpul înmormântării papei şi a nunţii regale unii dintre experţii în crize s-au respecializat. Expertul în probleme militare Radu Tudor a spus că intervenţia liderului şiit al Hezbollah nu ar fi tocmai pe placul sumiţilor şi că acest lucru nu ar fi tocmai în favoarea ostaticilor români în Irak. Nu ştiu de ce
l-au mai deranjat pe expert, din moment ce, în secunda doi, un comentariu din off spunea că şeicul cu pricina este respectat în unanimitate în lumea arabă.
La jurnalul de la 19 Pro TV ne-a umplut de scârbă cu nişte ştiri gastronomice. De fapt, titlul ştirii era chiar "Culmea scârbei". Nişte cetăţeni au găsit în cârnaţul pe care l-au devorat pe jumătate gheare de şobolan. Ce ţară, ce oameni, ce greţuri! Megabomba alimentară a fost, de fapt, următorul subiect: un turist român a fost făcut harcea parcea la graniţa de vest, deoarece vroia să treacă fraudulos în România trei tone de mere, iar reporterii pro nu înţe-legeau sub nici o formă cum putea omul în cauză şi familia să mănânce 3.000 de kilograme de mere. Ei, cum? Poate făceau suc sau cură de slăbire, mare lucru!
Cum poate să treacă Gabriela Vrânceanu Firea (Antena 1) în doar 30-40 de minute de jurnal de la exuberanţă la sobrietate. Când citeşte de pe prompter nu are probleme (mari), dar când are invitaţi în studio se comportă ca o gospodină prinsă de musafiri cu chiloţii puşi la uscat pe sfoara din bucătărie. Se foieşte, se agită, se animă, se ruşinează, se bâlbăie. Cât a vorbit cu Ponta era foarte aproape de un orgasm în direct şi am crezut că asta e din cauza sexului (opus), dar şi la Alice Năstase (cea care a plecat de la Tabu, să facă altă revistă de femei), Găbiţa Firea a avut aceleaşi izbucniri. Cititoarea de promter şi fostă purtătoare de cuvânt a Guvernului a decretat că lecturarea revistelor pentru femei este o "delectare frivolă". Domnu' Firea, probabil că sunteţi ocupat de bunăstarea materială a familiei, dar vedeţi că, din când în când, hormonii soţiei o iau razna în direct.
Păcat că televiziunile nu au prins şi nu au dat o declaraţie făcută de Adrian Năstase la Târgu Mureş. Liderul PSD a spus că, pe când doar îi venea cheful de politică, a luat ţepe cu tot felul de cioflingari străini care veneau să se pozeze cu demnitarii români, doar pentru a se lăuda prin ţările mai puţin dezvoltate. Oooooo, ce albume interesante se insinuează, dacă e aşa cum bănuim.
Am prins din zbor un episod din "Totuşi iubirea", dar am reuşit să îmi fac o imagine: Corina Dănilă mănâncă ciocolată "cu dragoste" în exces şi se vede (în special la şunculiţele ce ies în spate pe lângă sutien), în filmul ăla nimeni nu lucrează, dar toţi au case, maşini, ţoale de lux, iar Papadopol e un fraier cu diplomă, după ce a lins-o pe Oana Zăvoranu pe picioare, pe bune. Ar fi bine ca actorii să nu ajungă şi pe la Târgu Mureş, ar fi penibil să-mi văd unii amici cum bălesc pe lângă figura asta penală după un autograf.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE